Mevsim geçişlerinde cildinize dikkat!..

Her mevsimin cilt üzerindeki etkileri farklı. Bu yüzden mevsim geçişlerinde cildinizi ekstra bakıma almak, en az 10 gün sürecek düzenli bitkisel formüller uygulamak önemli.

Mevsim geçişlerinde cildinize dikkat!..

Önce hücrelerinizin derinlemesine temizlenmesini  sağlayın. Cilt her dakika milyonlarca ölü deri hücresi  döküyor. Bu sorun için cildinize buhar banyosu  uygulayabilirsiniz. Ardından toz haline getirilmiş hazır bitkisel maske  uygulayın. Maske kuruduktan sonra yıkadığınızda, cildinizin parladığını ve ölü hücrelerin arındığını  göreceksiniz. Eğer hazır satılan toz maske kullanmak istemiyorsanız  kendiniz de yapabilirsiniz. Normal ve kuru ciltlerin  bakımında baldan faydalanabilirsiniz. İki çay kaşığı  bal, yarım çay bardağı yoğurt, bir çay kaşığı greyfurt  suyunu karıştırın. Karışımı cildinize sürün. Maskeyi 15 dakika sonra yıkayın ve nemlendirici uygulayın.

Malzemeler ve hazırlanışı;

Eğer cildiniz yağlıysa  derinize büyük bir özenle bakım  yaparsanız bu sorunu tedavi ederseniz. Fazla yağların aşırı  derecede alınması yağ bezelerini harekete geçirir ki,  bu da enfeksiyonlara sebep olur. O yüzden yağlı ciltli insanların tamamen cildi kurutacak malzemeler kullanmaması lazım. Yağlı bir cilde sahip  bayanlar bunu genellikle cildin dayanıklı olması ile  özdeşleştirirler ama  değildir. Yağlı cilt için  2  limonun kabuğunu soyun. Suyun içine koyun ve yarım saat   bekletin. Sonra robotta kabukları  püre haline getirin.  Temizlenmiş cildinize sürüp 10 dakika sona suyla yıkayın.

Konular Kadın / Bakım