Meyve ve sebzelerle güzelleşin!

Pazardan aldığınız basit bir sebze ya da meyveyle hem günlük gıdanızı çıkarabilir hem de güzelliğinizi koruyabilirsiniz…

Meyve ve sebzelerle güzelleşin!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Yaz geldi diye cilt bakımından vazgeçmek en büyük hatalardan biri olabilir. Üstelik yazın daha da kolay bir şey olan cilt bakımı çok da eğlenceli bir hale gelebilir. Nasıl mı? Pazardan aldığınız basit bir sebze ya da meyveyle hem günlük gıdanızı çıkarabilir hem de güzelliğinizi koruyabilirsiniz…

Her eve lazım: Kabak

Yemeklerde kullandığınız kabakla güzel bir maske yapabilirsiniz. Bir adet kabağı soymadan pişirin. Soğuduktan sonra alın ve içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katın. Bu karışımı yüze sürün. 20 dakika sonra ılık suyla temizleyin. Canlı bir cilt elde edeceksiniz.

Tane tane bezelye:

Bir avuç tane bezelyeyi iyice ezin. İçine üzüm pekmezi katıp bulamaç yapın. Bir yumurtanın akını ekleyin. Bir iki damla zeytinyağı, bir tutam yulaf unuyla birlikte yine karıştırın. Bu maske cildi besler, canlandırır. Bebek gibi bir tene sahip olursunuz.

Hem damağa hem cilde: Dut

Dutun suyu çok yararlı. Cildin doğal rengine dönmesini sağlar ve cildi onarır. Domates de cilt üzerinde inanılmaz değişiklikler yaratır. Suyunu cildinize sürüp kısa bir süre beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Böylece cildiniz daha ışıltılı olabilir.

Kırmızının cazibesi: Domates

Domates maskesi uygulayarak cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Kadınlar ciltlerini tamir etmek için; oldukça fazla çaba sarf ederler. Doğadan elde edilen meyve ve sebzeler cilde çok iyi gelir. Yenilen her şey yüze de uygulanabilir.

Malatya’nın kayısısı cilt şifası:

Üç tutam defne yaprağını, bir tutam kayısı suyunda pişirin. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt ekleyerek krem haline getirin. Bu maske, sivilceleri giderir ve tene gözle görülür bir canlılık, tazelik kazandırır.

Her yere uyar: Avokado

Güneşten yorulan cildi şımartmanın yolu avokadodan geçiyor. 1 kahve kaşığı avokadonun içini ezip 2 kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve kalın bir tabaka halinde cildinize sürün. 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Çok tatlı ama çok faydalı: Üzüm

Karma cilt sorunları yüzün belli bölgelerinde (burun kenarları, çene, alın vs) sınırlandığından özellikle karma cilde sahip olanlar uygundur. Yorgun ciltleri daha canlı gösterir. Ait olan nemlendirici kremle karıştırın ve cildinize sürün. 

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım