Meyvelerle güzelleşin

Meyve yemek cildin gençleşmesine, doğal hidrasyonuna ve cilt dokusunun geliştirilmesine yardımcı olur. Ayrıca cildin sağlıklı, genç ve parlak görünmesinin en önemli sebebidir.

Meyvelerle güzelleşin
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Meyve yemek cildin gençleşmesine, doğal hidrasyonuna ve cilt dokusunun geliştirilmesine yardımcı olur. Ayrıca cildin sağlıklı, genç ve parlak görünmesinin en önemli sebebidir. Bunlardan birkaçını sizler için hazırladım.

1- MUZ

Muzun içindeki A vitamini, B vitamini, E vitamini yaşlanmayı önleyici bir ajan gibi cilt üzerinde çalışır. Parlak bir cilt elde etmek için balla karıştırılmış taze püre haline getirilmiş bir muz içeren bakım yapabilirsiniz. Muz aynı zamanda vücudumuzda kan dolaşımına yardımcı olan ve bağışıklık kazandıran zengin bir lif, mineral, magnezyum ve potasyum kaynağıdır.

2-LİMON

Limonlarda C vitamini yüksektir. Doğal beyazlatma özellikleri vardır ve bu da lekeleri, sivilce izlerini,  hafifleterek cildin onarılmasını sağlar. Limon suyunun içine biraz bal eklemek selülitlerden kurtulmanızı ve cildin içeriden beslenmesini sağlar.

3-PORTAKAL

Portakallar zengin C vitamini kaynağıdırlar ve cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olurlar. Lekeleri giderirler ve yaşlanma sürecini doğal olarak yavaşlatırlar. Kuru portakal kabuklarını toz haline getirerek bir fırça yardımıyla cildinize uyguladığınızda cildinizin parlamasını sağlar.

4-ELMA

Elmalardaki yüksek antioksidan içeriği hücrelerdeki doku hasarını ve yaşlanmayı önler. Cildinizdeki ince çizgi ve kırışıklıkları en aza indirmeye çalışır. Elmayı rendeleyip balla karıştırarak uyguladığınızda cildinize nem bakımı yapmış olursunuz.

5-PAPAYA

Zengin bir antioksidan kaynağı olan papaya içindeki papain olan bir enzimle ciltteki yabancı maddeleri atabiliyor ve ciltte topikal olarak uygulandığında ölü cilt hücrelerini yok edebiliyor. Yüzünüzü nazikçe papaya’nın iç tarafıyla yaklaşık 1 dakika boyunca sürün. Buna alternatif olarak papaya, yoğurt ve balla kendinize bir maske hazırlayabilirsiniz.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım