Mezardan babası çıktı!..

Muğla'da yaşayan Semiha Yücel'in, babası olduğunu iddia ederek 55 yıl sonra mezarını açtırdığı Tevfik Karadeniz'den alınan DNA örnekleri, gerçeği ortaya çıkardı...

Mezardan babası çıktı!..
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir Adli Tıp Kurumu, İzmir Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olan ve şu an Konak'taki Toros Mezarlığı'nda yatan Tevfik Karadeniz'in yüzde 99.99 ihtimalle Semiha Yücel'in biyolojik babası olduğunu açıkladı.

300 BİN TL 'LİK MİRAS

Yücel, öldüğünü sandığı ve hiç görmediği babası Karadeniz'in, 55 yıl önce hamile olan imam nikahlı eşi Nazmiye Özkan'ı terk ettiğini, İzmir'in Bornova ilçesine yerleşip başka biriyle resmi nikahla evlendiğini ve 50 yaşında da kalp krizi geçirip öldüğünü, bir akrabasından öğrendi. Yücel, İzmir Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olan Karadeniz'in maaşı ile 300 bin liralık mirasının da eşi ve çocuğu arasında pay edildiğini haber aldı.

Semiha Yücel, hem Karadeniz'in kızı olduğunu kanıtlamak hem de mirastan pay almak için, Karadeniz'in eşi Naciye ile oğlu Cemalettin Karadeniz'e dava açtı. Mahkeme, Tevfik Karadeniz'in mezarının açılıp 'Feth-i Kabir' işlemi yapılması ve Semiha Yücel ile DNA örneklerinin karşılaştırılmasına karar verdi. Tevfik Karadeniz, Semiha Yücel ile anne Nazmiye Özkan'dan DNA örnekleri alındı. DNA örnekleri doğrultusunda hazırlanan raporda, Tevfik Karadeniz'in yüzde 99.99 ihtimalle Semiha Yücel'in biyolojik babası olabileceği tespit edildi. Raporun sonucu İzmir 17. Aile Mahkemesi'ne gönderildi. Karadeniz'in avukatı raporun ellerine henüz ulaşmadığını söyleyince mahkeme 31 Mayıs tarihine erteledi.

'ONU BULDUM VE KAYBETTİM'​

55 yıl sonra Tevfik Karadeniz'in biyolojik babası olduğunu öğrenen Semiha Yücel, "Yıllardır akrabalarım arasında bu iddialar dile getiriliyordu ancak bir türlü emin olamıyordum. Babamı bulmamla kaybetmem bir oldu" dedi.