MHP'de yarın kıyamet kopuyor!..

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) muhalifler, olağanüstü kongre talebiyle genel merkeze verdikleri delege imzalarına yönelik geçen 15 gün içerisinde MHP'den bir yanıt alamadı. Muhalifler, yarın mahkemeye başvuracak.

MHP'de yarın kıyamet kopuyor!..
Milliyet'te yer alan habere göre, MHP'de olağanüstü kurultay için topladıkları 543 imzayı iki hafta önce MHP Genel Merkezi'ne teslim eden muhalif kanat, bu süre zarfında genel merkezden bir yanıt alamadı.

Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın avukatları dün bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı ve başvuru dilekçelerini hazırlayarak, yarın Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmasını kararlaştırdı.

Muhalifler, olağanüstü kurultay toplanması için kasım ayından itibaren delegelerden toplamaya başladıkları imzaları, ocak ayı ortasında genel merkeze teslim etmiş ve yanıt için 15 gün bekleyeceklerini açıklamışlardı.

Bu süre sonunda genel merkezden herhangi bir yanıt alamayan muhalifler, "istemedikleri halde, mahkemeye gitmekten başka çareleri olmadığı" gerekçesiyle avukatlarına yetki verdi.

"Hedef amacına ulaşamayacak"

MHP Tüzüğü, olağanüstü kongrelerde genel başkan seçimine izin vermiyor. Muhalifler, olağanüstü kongreyi toplayarak, hem tüzük değişikliği hem de genel başkan seçimi yapmak istiyor.

Muhalifler, genel merkezin, "kaybedeceklerini bildikleri için işi yokuşa sürdüğünü ve 9 Ekim 2016'da başlayacak ilçe kongrelerine kadar kendilerini oyalayarak olağanüstü kongre talebini boşa çıkarmayı hedeflediğini" iddia ediyor.

Mahkeme sürecinin başlaması ile bu hedefin amacına ulaşamayacağını belirten muhalifler, mahkemeden yazı gitmesinin ardından, genel merkezin iki hafta içerisinde mahkemeye yanıt vermesi gerektiğini ve yanıtın ardından iki hafta içerisinde olağanüstü kongrenin toplanmasının yasal zorunluluk olacağı değerlendirmesinde bulunuyor.

Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, muhaliflerin talebini yerinde görmesi halinde, delegelerden seçilecek 3 kişi, "Kurultay Çağrı Heyeti" olarak görevlendirilerek, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli çalışmaları yürütecek.