Michael Jackson'la ilgili çarpıcı gerçek!..

Dünyanın en büyük konser turnesi rekorunu kırmaya hazırlanırken hayatını kaybeden Popun Kralı Michael Jackson, bir uzmanın görüşüne göre, "uyumama" rekoru kırmış ve bu nedenle ölmüş olabilir.

Michael Jackson'la ilgili çarpıcı gerçek!..

Harvard Medical School'un uyku uzmanlarından Dr. Charles Czeisler, Michael Jackson'ın başlayamadan hayatını kaybettiği 50 konserlik "This Is It" turne organizasyonunu yapan AEG Live hakkında dün ABD'de görülen duruşmada tanık olarak konuştu.

NASA, CIA ve Rolling Stones'un uyku danışmanlığını da yapan Czeisler'in jüriye aktardığı görüşlerinin yer aldığı CNN haberine göre, Michael Jackson son 60 gününü REM (rapid eye movement) evresi olmayan uykularla geçirdi.
 
"KRONİK UYKU YOKSUNLUĞU SEMPTOMLARI"
 
Czeisler, Jackson'ın REM evresinden yoksun uykular uyumasının nedeninin, doktoru Conrad Murray tarafından verilen Propofol isimli uyku ilaçları olduğunu belirtti.
 
Efsane şarkıcının son günlerinde gözlemlenen; on yıllardır söylediği parçaların sözlerini unutma, paranoya, kendi kendine konuşma, sesler duyma, ciddi kilo kaybı gibi şikayetlerini değerlendiren Doktor Czeisler, "Bay Jackson'da görülen bu semptomlar kronik bir uyku yoksunluğu döneminden sonra görülen semptomlarla örtüşüyor" dedi.
 
"DÜNYADA BİR İLK OLABİLİR"

 
Czeisler, 25 Haziran 2009'da yüksek dozda anestetik uyuşturucu nedeniyle ölen Jackson'ın, bu durum ortaya çıkmasaydı REM uykusu eksikliğinden birkaç gün sonra yine ölmüş olacağını, insanların REM'siz uykuya en fazla 80 gün dayanabildiğini söyledi.

CNN'in haberinde, ünlü şarkıcının dünyada şimdiye dek iki ay boyunca REM evresiz uyku uyuyarak hayatına devam eden ilk ve tek insan olabileceği de yazıldı.
 
REM EVRESİ NEDİR?
 
Uyku sırasında yaşanan REM evresi, hızlı göz hareketleriyle karakterize olan kısa bir süreçtir ve adını özelliğinden alır. Vücut ile beyin açısından hayati önem taşıyan REM evresi, uykunun rüya görülen bölümü olarak da tanımlanıyor. Normal bir uykuda yaklaşık bir buçuk saatte bir hızlı göz hareketi evresi tekrarlanıyor ve evrenin süresi 20 dakika kadar devam ediyor. 
 
AEG LIVE: BİLMİYORDUK
 
Duruşmada, Jackson'ın ailesi tarafından suçlanan AEG Live'in avukatları ise Murray'in sanatçının özel doktoru olduğunu, tamamen onun isteğiyle görevlendirildiğini ve propofol tedavisinin tehlikesiyle ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını belirterek savunma yaptı.

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ