Mide ilacı kullanan erkekler dikkat!

Doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlerin sayısı son yıllarda artarken, Op. Dr. Betül Görgen'den ciddi bir açıklama geldi.

Mide ilacı kullanan erkekler dikkat!
Takvim'de yer alan habere göre Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, sürekli mide ilacı kullanan erkekleri kısırlık tehlikesine karşı uyardı: "Lansoprazol (Zoprol caps), Omeprazol (Losec, Prisolec tb) etken maddeli ilaçların kullanımı, düşük sperm sayısıyla ilişkilidir. Milyonlarca insana reçete edilen ve mide yanması için kullanılan bu ilaçlar genç erkeklerin bir kısmında kısırlığa neden oluyor. 20'li 30'lu yaşlardan itibaren 6 ay ve daha uzun süreyle bu ilaçları kullananlarda düşük sperm sayısına rastlanma olasılığı 3 kat daha fazla."

KALBİ DE VURUYOR!

Bu ilaçların en fazla 4 hafta kullanılması gerektiğini söyleyen Dr. Görgen, şöyle devam ediyor: "Süre uzayınca sperm sayısı düşüyor. Bunun nedeni ilaçların bağırsaklardaki ortamı değiştirerek sağlıklı sperm oluşumunda hayati önemi olan B vitamini yetersizliğine yol açmasıdır. Mide ilaçlarının aynı zamanda kalp krizi, felç ve böbrek hasarına yol açıyor."