Mide küçültme ameliyatı öldürdü!

Mide küçültme ameliyatı sonrası beyninde pıhtı oluşan Ebru Çoban’ın sol tarafına felç indi. Yatağa bağımlı hale gelen talihsiz kadın, doktorların tüm müdahalesine rağmen dün yaşamını yitirdi.

Mide küçültme ameliyatı öldürdü!
Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre Sakarya'da aşırı kilolarından kurtulmak için mide küçültme ameliyatı geçiren ve ardından felç olan 27 yaşındaki Ebru Çoban, Kocaeli'nde tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti. Sakarya'nın Pamukova ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Ebru Çoban, 8 yıl önce Fatih S. ile evlenerek İzmir'e yerleşti. Evlendiğinde 110 kilo olan kadın bir süre sonra 145 kiloya ulaştı.

EŞİ KİLOLARINI SORUN ETTİ

Kiloları ve çocuk sahibi olamaması nedeniyle eşiyle sorunlar yaşayan kadın 2 yıl önce boşandı. Eşinin kilolarını sorun etmesine içerleyen Ebru Çoban, geçen yıl Ankara Dışkapı Hastanesi'nde mide küçültme ameliyatı oldu. Ancak ameliyattan sonra mide kanaması geçirdi ve beyninde pıhtı oluştu. Genç kadının sol tarafına felç indi. Yürüyemeyen ve konuşamayan kadın yatağa bağımlı hale geldi. Adapazarı Toyotasa Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve 70 kiloya kadar düşen Ebru Çoban 9 gün önce ambulansla İzmit'teki özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak talihsiz kadın dün doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

TOPRAĞA VERİLDİ

Ebru Çoban'ın acı haberi yakınlarını yasa boğuldu. Genç kadının, ağabeyinin Ankara'daki hastanede mide küçültme ameliyatı olup, sağlığına kavuşması üzerine aynı hastanede ameliyat olmaya karar verdiği öğrenildi. Ebru Çoban'ın cenazesi, Sakarya'nın Pamukova ilçesinde toprağa verildi. Cenazede genç kadının yakınları gözyaşı döktü. Çoban'ın ablası Mürvet Çoban, olayda ihmali olan doktorlar hakkında şikayetçi olacaklarını belirterek, "Kardeşim, boşandığı eşine öfkelenip mide küçültme ameliyatı oldu. Ancak ameliyattan sonra mide kanaması geçirdi, sonra beynine pıhtı attı ve felç oldu. Genç yaşta yatağa bağımlı hale gelmişti. Bir süredir tedavi görüyordu. Ancak doktorlar kurtaramadı. Yaşam savaşını kaybetti. Kardeşimin ölümünde sorumluluğu olanlar hakkında dava açacağız" diye konuştu.

Mide küçültme ameliyatı öldürdü!