Milas, ‘Altın Taç’ı istiyor!

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer çağrıda bulundu.

Milas, ‘Altın Taç’ı istiyor!
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre Muğla Milas'ın Uzunyuva arkeolojik SİT alanında yapılan "Arkeolojide 100 yılın buluşu" olarak tanımlanan kaçak kazıda çıkarılıp yurtdışına kaçırıldığı belirlenen ve İskoçya'nın Edinburgh şehrinde bulunduktan sonra uzun bir hukuki süreç sonucunda Türkiye'ye getirilen "Altın Taç", Ankara'da Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Müzeyi ziyaret edip yetkililerle görüşen Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer "Tarihi eserler ancak bulundukları yerlerde gerçek değerine kavuşurlar. Şu anda Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenmekte olan Altın Taç da Milas'tan, Uzunyuva'dan çalınmıştır. Altın taç, en kısa sürede evine, yani Milas'a dönmelidir. Biz, Altın Taç'ın evine, yani Milas'a dönmesi için Milas Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapacağız. Altın Taç'ın Milas'a getirilmesini istiyoruz" dedi.

DAĞ KEÇİSİ

Türkiye'ye dönen Milas'ın altın tacı, yine yurtdışına kaçırılan fakat yeniden Türkiye'ye kazandırılan M.Ö. 2. binyıla ait bronz dağ keçisi heykelciği ile birlikte Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileniyor. Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin en önemli tarihi kalıntılarından biri olan Altın Taç'ın önünde yurt dışına kaçırıldıktan sonra geri getirilmesi için çaba gösteren kişi ve kurumlar hakkında bilgi veriliyor.