Milaslı zabıta madalya peşinde

Milas Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapan milli güreşçi Erkan Uysal, bol oksijenli çam ormanlarında kütüklerle ağırlık çalışarak Polonya’daki ‘Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Milaslı zabıta madalya peşinde
Yeni Asır'dan Volkan Yıldız'ın haberine göre geçtiğimiz yıl Atina'da düzenlenen Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda dünya dördüncüsü olan milli takım sporcusu 45 yaşındaki Erkan Uysal, 6 - 10 Ekim tarihinde Polonya'nın Walbrzych şehrinde düzenlenecek güreş şampiyonasına yoğun bir tempoyla hazırlanıyor.

Aynı zamanda Milas Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan Uysal, mesai saatleri haricinde yaptığı sıkı idmanlarla 27 yıllık güreş serüvenini altın madalyayla süslemek istiyor.

Polonya'da İstiklal Marşı'nı okutmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini söyleyen Uysal, 76 kilogramda mücadele vereceği şampiyona için antrenörü Mehmet Karabaş ile birlikte çam ormanlarında kondisyon yüklüyor.

HİÇ ARA VERMEDİ

Oksijeni bol bir ormanda çam kütükleriyle ağırlık çalışan, dik yamaçlara tırmanan, koşu yapan milli sporcu, şunları söyledi: "Atina'dan dördüncülükle döndükten sonra çalışmalara hiç ara vermeden devam ediyorum. Sabahın erken saatlerinde Polonya'nın havasına uygun bir ormanda idman yapıyorum ve ardından mesaiye gidiyorum. Mesai bitiminde ise yaşayan güreş efsanesi Mehmet Güçlü'nün ismini taşıyan güreş eğitim merkezi minderlerinde güreş antrenörü Mehmet Yıldırım ve ülkemizi şampiyonalarda temsil temsil etmiş olan arkadaşım Mustafa Güçlü ile taktik idmanı yapıyorum.

Bu sene çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Bundan sonra artık rakiplerim benden korksun çok iyiyim, hedefim şampiyon olmak."


BAŞARILI BİR İSİM

Milas'ta güreşin bir gelenek olduğunu söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise halen köylerde düğünlerde yağlı güreşler, karakucak güreşleri yapıldığını belirterek, "İlçemizdeki güreş eğitim merkezi sayesinde birçok başarılı sporcu yetiştiriyoruz. Bu anlamda Erkan da bizim hem belediyemizin bir personeli olması hem de başarılı bir sporcu olması nedeniyle gurur kaynağımız. Sporcumuza şampiyonada başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konular Spor Haberleri