Millilerimiz tarih yazdı

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki kritik maçta A Milli Takımımız Finlandiya’yı Cenk Tosun’un golleriyle dize getirdi. Üst üste iki maçını da kazanan Millilerimiz zirve için umutlandı.

Millilerimiz tarih yazdı
Yeni Asır'da yer alan habere göre 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 5. maçında A Milli Takımı'mız Antalya'da ağırladığı Finlandiya'yı Cenk'in attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Maça Millilerimiz hızlı başladı. 9. dakikada İsmail sol kanattan ortasını açtı, Olcay topu arka direğe sektirdi. Arka direkte Cenk topu kontrol edip filelere gönderdi: 1-0. 13'te Selçuk korner atışını kullandı, Cenk ön direkte kendisinin ve Millilerimizin 2. golünü kaydetti: 2-0.

23'te Volkan Şen cepheden kaleyi görür görmez şutunu çekti, top yandan oyun alanını terketti. 37'de Finlandiya savunmasının büyük hatasında Olcay araya girip vurdu, top az farkla auta çıktı. 41'de Hetemaj ceza yayı üzerinden şutunu çekti, top üst ve yan direklerin birleştiği noktadan oyun alanına geri döndü. Defansımız topu uzaklaştırdı.

BİR TOP DİREKTEN DÖNDÜ

49'da Finlandiya kontratağında Pukki kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken Volkan Babacan kalesini terk etti, ceza sahası dışında topa vurdu ve gol şansını engelledi. 58'de Pukki ceza sahası içinde dönüp vurdu, top kaleci Volkan Babacan'da kaldı. 71'de Arda'nın ara pasında Cenk tam pozisyona girecekken, defans son anda araya girip tehlikeyi önledi. 86'da Volkan Şen sol kanatta son çizgiye inip içeri çevirdi, kimse topa dokunamadı. 90+3'te Gökhan sağ kanattan ortasını açtı, Enes'in kafa vuruşu üst direkten döndü. Seken topa Volkan Şen vurdu, defans çizgiden çıkardı. Dönen topa Arda bu kez vurdu. defans bir kez daha araya girdi. Maç 2-0 sona erdi.

Terim: "Maçın özeti doğru oyun"

Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim Finlandiya maçı sonrasında, "Bugünün özeti doğru oyundu. Rakibe doğru düzgün pozisyon vermedik. Çok iyi mücadele ettik ve sonuçta üç puanı aldık. Bizim için de önemli olan bunlardı. Ekibime güveniyorum, neler yapabileceğimizi gösterdik. Bundan sonra çok şeyler değişebilirin mesajını da verdik" dedi.

Terim'den 5 değişiklik

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Kosova maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaptı. Ay-yıldızlı takımın elemelerde yine Antalya'da yaptığı Kosova maçında 11'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Hasan Ali Kaldırım ve Burak Yılmaz aday kadroda yer almazken, Oğuzhan Özyakup ile Ahmet Yılmaz Çalık yedekler arasında oturdu.

Kosova karşılaşmasının 11'inde bulunmayan İsmail Köybaşı, Ömer Toprak, Olcay Şahan, Yunus Mallı ve Cenk Tosun, Finlandiya mücadelesinin başlangıç kadrosunda yer aldı.

A Milli Takımımız Dünya Kupası Elemeleri grup maçında Finlandiya'yı Cenk Tosun'un 15 dakika içerisinde attığı iki golle mat etti. Attığı iki golle takımızı ateşleyen Cenk ay-yıldızlı ekibimizle 7. golüne ulaştı. Ligde de gol krallığına koşan Cenk'in 16 golü bulunuyor. Cenk'e ilk golde Olcay Şahan, ikinci golde ise Selçuk İnan asist yaptı. Milli futbolcunun mutluluğu ise görülmeye değerdi.
Konular Spor Haberleri