Milyarder tamirci!..

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde oldukça mütevazı bir yaşam süren 80 yaşındaki Kemal Sevimoğlu’nun hayat hikayesi ve yaşam tarzı görenleri hayrete düşürüyor...

Milyarder tamirci!..

İlçede 60 yıldır ayakkabıcılık yapan ve eli ayağı tuttuğu sürece çalışmaya devam edeceğini belirten Kemal Usta, namı diğer Ayakkabıcı Kemal ihtiyaçtan değil çalışmayı şiar edindiğinden her gün işe gelip ayakkabı tamir ediyor. Ayakkabıcılıktan kazandığı para ile Almanya’da 5 -6 bina yaptıran Türkiye’de ise sayısız gayrimenkulleri olan Kemal Sevimoğlu, bir çekiç ile edindiği servetin ilginç öyküsünü ve 80 yaşına gelmesine rağmen niçin çalıştığını anlattı.

BABASI ZABITA İLE BAŞEDEMEYİNCE AYAKKABICI OLDU

1932 yılında kendi halinde bir ailenin oğlu olarak doğduğunu ve babasının fırıncı olduğunu belirten Kemal Sevimoğlu, “Babam, zabıta ve belediyeden çok eziyet görünce beni belediyenin ve zabıtanın karışamayacağı ayakkabıcılık mesleğini vermiş. Çıraklığı tamamlayıp işi öğrenince 1951 yılında bu mekanı açtım. 61 yıldır bu mekanda ayakkabıcılık yapıyorum, ölünceye kadar mesleğime devam etmek istiyorum” dedi.

“ÇALIŞMAYINCA RAHATSIZ OLUYOR”

Şu anda bir kısmı Almanya’da olmak üzere Aydın ve çeşitli yerlerde bir çok apartman ve gayrimenkule sahip olan 80 yaşındaki Kemal Sevimoğlu’nu ilk gören ve tanımayanlar muhtaçlıktan çalıştığını düşünerek yaşlı adamı adeta acıyor. Olayın iç yüzü anlaşıldığında ise Kemal Usta’nın ilginç hayatı duyanları şaşırtıyor. Sağlığına işine borçlu olduğunu ve hayatta en büyük mutluluğun alın teri ile kazanılan parayı ağız tadı ile yemek olduğunu belirten Kemal Sevimoğlu, elindeki çekici göstererek “Bu çekiç ile 61 yıldır çalışıyorum. Çoluk çocuğumu bu çekiç ile kazandığım parayla büyütüp okuttum. İşimi severek, dürüst bir şekilde çalıştım.

Kuşadası, Almanya, Kuyucak ve çeşitli yerlerde birçok apartman ve dairelerim oldu. Buna rağmen halen mesleğim ayakkabıcılığa devam ediyorum. Ve ölünceye kadar devam etmek istiyorum” diyerek mesleği bölgede yapan kendisinden başka kimsenin de kalmadığını söyledi. Bugüne kadar 4 çırak yetiştirdiğini ve usta olup dükkan açan 4 çırağının da kendisinden önce öldüğünü belirten Kemal Sevimoğlu, hesabını bilmeyecek kadar serveti olsa da her şeyine borçlu olduğu ayakkabıcılığa devam edeceğini söyledi. Kemal usta gençlere de “Mesleğinize sahip çıkın. Yalan söylemeyin. Yaptığınız işi sağlam ve dürüst yapın ki kazancınız bereketli olsun” sözleri ile nasihat etti..