Milyonlarca emekliye yeni müjde!...

2 milyona yakın emekliye aile yardımı için düğmeye basıldı. Memur emeklilerine eş ve çocuk yardımı bu ay karara bağlanacak. 2 çocuklu emekli 425 lira ek gelire kavuşacak.

Milyonlarca emekliye yeni müjde!...
Takvim'de yer alan habere göre memur emeklilerine ek gelir imkanı doğdu. Memurlara verilen aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesi gündemde. Konfederasyonların talebi toplu sözleşme masasına taşındı. Bu ay içinde karar verilecek. Talep kabul edilirse, yaklaşık 2 milyon memur emeklisi önemli bir gelire kavuşacak. Halen memurlara aile yardımı ödeniyor. Ancak memur emekli olduğunda, bu yardım kesiliyor. Memur konfederasyonları, aile yardımının emekli maaşlarına da yansıtılmasını istiyor. Halen memurlara 177.30 lira eş yardımı ödeniyor. Çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 41.60, 6 yaş üstü için 20.80 lira.

NE KADAR OLACAK?

Bu ödeme memur emeklilerine de yansıtılırsa, 2 çocuğu olan kişi 218 lira ek gelire kavuşacak. Memur-Sen, bu yardımların 1 Ocak'tan itibaren artırılmasını talep ediyor. Eş yardımı tutarının 275 liraya çıkarılmasını isteyen Memur-Sen, çocuk yardımının da her yaş için 75 liraya yükseltilmesini öneriyor.

Bu talep kabul edilirse, 2 çocuk sahibi emekli memurun alacağı aile yardımı 425 lira olacak.