Milyonluk rüşvet çarkına dava!

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın ihbarı sonrasında İstanbul Adliyesi'ndeki "rüşvet iddialarına ilişkin" soruşturma tamamlandı.

Milyonluk rüşvet çarkına dava!
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre soruşturma kapsamında milyonlarca lira rüşvetle iş yaptığı iddia edilen, aralarında icra dairelerinde müdür ve memurların da bulunduğu 34 kişi hakkında dava açıldı.

Çağlayan Adliyesi'nde bulunan 14 ayrı icra müdürlüğünü kapsayan soruşturmada gizli kameralarla izlenen şüphelilerin 100 TL ile 10 bin TL arasında rüşvet aldıkları kayıtlara girdi. İcra müdürlüklerinde yıllık dönen rüşvet çarkının en az 1 milyon TL olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin dosyaların 1 aylık ilam süresini doldurmadan 1 günde dolmuş gibi gösterdikleri, rüşvet vermeyen kişilerin işlemlerini geciktirdikleri belirlendi. 19 şüpheliden 4'ünün tutuklu olduğu soruşturmada bazı şüpheliler ise haklarında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında 34 şüpheli hakkında, "Rüşvet almak, rüşvet vermek ve görevi ihmal"den 2 yıldan 18'er yıla kadar değişen hapis istemleriyle dava açıldı.