Mimar cinayeti sanığının müebbeti ağır oldu!

Mimar Ayla Coşkunlar’ı evinde döverek öldüren Şiho Candar’a (54) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. İyi hal indirimi alabilmek için duruşmalara takım elbiseyle gelen Candar’a indirim uygulanmadı.

Mimar cinayeti sanığının müebbeti ağır oldu!
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'in Alsancak semtinde yaşayan 68 yaşındaki mimar Ayla Coşkunlar'ı evinde yalnız olduğu sırada kolundaki altın bilezik ve künyesi için feci şekilde döverek öldüren Şiho Candar (54), ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum oldu. Ceza indirimi almak için hakim karşısına takım elbise ile çıkan Şiho Candar'a iyi hal indirimi yapılmadı. Alsancak'ta 27 Mayıs 2016 tarihinde meydana gelen olayda, mimar Sabri Coşkunlar, evine akşam saatlerinde döndüğünde, birinci kattaki kapının ziline bastı.

Katil kameralarda

Kendisi gibi mimar olan 30 yıllık eşi Ayla Coşkunlar kapıyı açmayınca, bu kez anahtarıyla kapıyı açmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Alt katta bulunan işyeri çalışanlarından yardım istedi. Merdivenle eve girildiğinde eşi Ayla Coşkunlar mutfakta kanlar içinde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Coşkunlar, olaydan 17 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin bulunduğu sokaktaki güvenlik kamerasınca görüntülenen zanlının, Şiho Candar olduğunu belirledi.
Coşkunlar'ı altın bilezik ve künyesi için öldüren zanlı Candar tutuklanırken Manisa'da yakalanan sevgilisi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Delillerle sabit

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Şiho Candar suçu gizlemek için adam öldürme, yağma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası istemiyle dün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada söz alan Coşkunlar ailesinin avukatı Murat Meşeli, "Sanığın cinayeti işlediği elde edilen delillerden sabittir. Sanık son iki duruşmaya takım elbise ile geliyor. Kendisi iyi hal indirimi almaya çalışıyor. Bunun da dikkate alınmasını istiyorum" dedi.

İnkar etti

Daha sonra söz alan sanık Candar ise kamera görüntülerinin kendisine ait olduğunu ancak cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. Mahkeme heyeti, cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, gasp suçundan da 14 yıl hapis verdi. Heyet, son iki duruşmaya takım elbise ile gelen sanığa iyi hal uygulamadı. Heyet, Candar'ın sevgilisi N.N.L'nin ise beraatine karar verdi.