Mine Kırıkkanat’a sahte polis şoku!..

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat’ın evinin, yurtdışında olduğu sırada polis kılığına girmiş iki kişi tarafından arandığı ortaya çıktı.

Mine Kırıkkanat’a sahte polis şoku!..

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat’ın evinin, yurtdışında olduğu sırada polis kılığına girmiş iki kişi tarafından arandığı ortaya çıktı.

Kırıkkanat’ın Kadıköy’deki adresine gelen iki kişi apartman yöneticisine sırtlarındaki polis yeleğini göstererek kapıyı açtırdı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre sert tavırlarıyla yöneticiyi korkutan kişiler, Kırıkkanat’ın hangi dairede oturduğunu, ne zaman döneceğini sordular. Kimlik göstermeden ve herhangi bir tebligat bırakmadan gittiler. 2 Mayıs’ta gerçekleşen şüpheli ziyareti öğrenen Mine Kırıkkanat, aynı günlerde Frankfurt Main’den gelmiş görünen bir mail ile yeni bir ölüm tehdidi aldı.

İstanbul Emniyet birimlerinde yapılan araştırma sonucunda, Kadıköy adresine resmi polis gönderilmediği, tebligat yapmaya gelen polislerin zaten sivil olmaları ve oturduğu daireyi bilmeleri gerektiği anlaşıldı.

Kırıkkanat’ın avukatı Başar Yaltı, müvekkilinin evine yapılan sahte polis baskınını ve ölüm tehditini yetkililere bildirdi.

Mine Kırıkkanat, ölüm tehdidinin ve evine yapılan sahte polis baskınının bağlantılı olduğunu düşündüğünü, yabancı basındaki yazıları nedeniyle hedef yapıldığını belirtti.

İktidara yakın İslamcı medyanın Kırıkkanat hakkında geçen ekim sonunda başlattığı linç kampanyası, muhabiri olduğu Fransız basın kuruluşları ve uluslararası gazeteci örgütleri tarafından protesto edilmişti.

Kırıkkanat, ölüm tehditlerini tetikleyen linç kampanyasından sorumlu Yeni Akit gazetesi, Akit TV, Ülke TV, Beyaz TV, TGRT ve A Haber televizyon kanalları hakkında avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.