Mısır'da Rusya'ya ait yolcu uçağı düştü

Mısır'dan Rusya'ya giden 224 kişi taşıyan Rus yolcu uçağı Sina Yarımadası'nda düştü. Mısırlı yetkililer uçağın düştüğünü doğruladı.

Mısır'da Rusya'ya ait yolcu uçağı düştü
Milliyet'in haberine göre Mısır hükümeti Rus uçağın Sina'nın merkezinde düştüğünü doğruladı.Mısır hükümetinin resmi açıklamalarına göre, Başbakan Şerif İsmail uçağın düşmesinin ardından kriz komitesini çağırdı.

Rus yolcu uçağının parçaları Mısır'da bulunan Sina Yarımadası'nın merkezinde bulundu Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan uçağın radardan kaybolduğu bildirildi. "Youm 7" portalında yer alan habere göre, Mısır güvenlik kuvvetlerinin olay yerini incelemeye aldığı ve Sina'nın kuzeyinde bulunan El Ariş kentinden 20 ambulansın gönderildiği belirtildi.

Daha önce Rusya Hava Kurumu Şarm El Şeyh'den St. Petersburg'a uçan "Kogalımavia" havayolları şirketine ait 9268 sefer numaralı Airbus-321 uçağının 6.21'de Mısır'dan havalandığı ve 23 dakika sonra radardan kaybolduğunu bildirmişti. Uçakta 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.

UÇAKLA YENİDEN İRTİBAT KURULDU İDDİASI

Bazı kaynaklar da uçakla yeniden iletişim kurulduğu yönünde bilgiler paylaştı. Mısır hava trafiği yetkilisi Ayman el Mukaddam, uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu açıkladı. Mukaddam, "Rus havayolunun yetkilileri bize, irtibatımızın kesildiği uçağın güvende olduğu ve şu anda Türk hava sahasından geçtiği bilgisini verdi" açıklamasını yaptı.

Mısırlı yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçağın ülke hava sahasını terk etmek üzere olduğu ve Türk Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçmesi gerektiği bölgede radardan kaybolduğu iddia edilmişti.

YOLCULARIN ÇOĞU RUS TURİST

Yetkililer, Kogalymavia Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağında çoğunlukla Rus turistlerin bulunduğunu ve arama çalışmalarının başlatıldığını söyledi