TC Başbakanını kasetle diz çöktüremezsiniz

Başbakan Tayyip Erdoğan “Montaj kasetlerle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı dize getiremezler, diz çöktüremezler” dedi.

'Montaj kasetlerle ...'

Isparta Valilik Meydanı’nda konuşan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da, “Bana Başbakan demeyecekmiş. Desen bana zul olur. Sen desen ne olur, demesen ne olur” diye seslendi. Erdoğan, Isparta ve Muğla mitinglerinde özetle şunları söyledi:

- “Sandıkta Ak Parti ile başa çıkamadılar. Şimdi başka yollarla yıpratmaya çalışıyorlar. Bu CHP ve MHP genel başkanları ruh ikizleridir. Sandıkta alt edemediği AK Parti’yi montaj kasetlerle, çirkin iftiralarla yıpratmaya çalışıyorlar. MHP Genel Başkanı’nın ne olduğu belli değil. Milliyetçi mi, ulusalcı mı daha ona karar veremedi. İşte bu ruh ikizleri düz yol varken, sandık varken başka yollara girdiler. Boğazlarına kadar da çamura battılar. Kasetle, montajla hükümeti düşüreceklerini zannediyorlar. Kimse kusura bakmasın, bu CHP değil, AK Parti. CHP’de birileri kasetle gidebilir. Ama AK Parti’de bunu yapamazlar.

SAİD-İ NURSİ DİZ ÇÖKMEDİ
- Said-i Nursi Hazretleri eserlerinin önemli bir kısmını Isparta’da, Barla’da yazdı. CHP zulmünü burada çekti. Said-i Nursi, CHP zulmünü en ağır şekilde yaşadı. Zehirlenmek istendi, öldürülmek istendi. CHP karşısında asla diz çökmedi. Pensilvanya’daki zat, ağzına hiçbir zaman Bediüzzaman’ın ifadesini almamıştır. Güya onun yolunda gidiyor, yalan. CHP ile şu anda kol kola giren, birlikte kaset siyaseti yapan birisi nasıl Said-i Nursi’nin izinden gidebilir? 12 Eylül’de darbecilere şirin mektuplar yazmıştır. Papa ile kol kola pozları var. 28 Şubat’ta darbecilere hoşgörü ödülü veren, 17 Aralık’ta CHP ile kol kola darbeye yeltenen biri nasıl Bediüzzaman’ın izinde olabilir? Gel dedim, gelmedi. Şimdi yine sesleniyorum. Dürüstsen, samimiysen bu ülkeyi karıştırmayı bırak. Burası senin ülkense dön, buraya gel diyorum. Ben de safmışım. Ben de elimden gelen desteği verdim. Bana gelen kitaplarında öyle methiyeler görüyordum ki, herhalde samimi diyordum. Bana da tespihler gönderdi. Sadece ananas göndermedi. Son Türkçe Olimpiyatları’nda Peygamberimizin de orada olduğunu söyleyince şaşırdım.

ELİMİZDE VAAZ KASETLERİ VAR
- O başörtüsü için ‘füruattır’ (birinci derece önemli olmayan) diyordu. Nasıl füruatsa... Çünkü öyle bir derdi yok onun. Elimizde, enteresan, kendisinin vaaz kasetleri var. O vaaz kasetlerinde, furuattan önceki dönemde, bunun itikadi olduğunu söylüyordu. ‘Başörtülü ol, başörtüsünü çıkaramazsın, bu bir emirdir’ diyordu. Ama daha sonra 28 Şubat. Emirler geldi, yelkenler indi. Orada da kalktı ‘füruattır’ dedi.

KARDEŞLERİME SESLENİYORUM
- Ben bu yapılanmanın içindeki kardeşlerime sesleniyorum: Biraz düşünün. Nerede Barla’daki merhum Said-i Nursi, nerede Pensilvanya’daki zat? Zaten hayatında bir kere rahle-i tedrisinde bulunmamış ama öyle yutturmuş. Biri ömrünü zindanda geçiriyor, diğeri vatanına ihanet ediyor. Cebrail parti kursa desteklemem diyerek kibir içine giriyor. Bir hocaefendiye bu şekilde beddualar yakışır mı? Biz gazap için gelmedik, rahmet için geldik. Bu Pensilvanya’daki zat, CHP’ye destek veriyor. Hz. Cebrail’e destek vermem diyor, CHP’ye destek veriyor. Türkiye’de muhalefet yok. Son birkaç haftadır yapmadıkları kalmadı. İsteseler de istemeseler de biz Meclis’ten kanunları geçirdik.

CHP’YE İZİN VERMEZ
- CHP Genel Merkezi’nin de gizlice telefonları dinlendi. CHP’nin Genel Başkanı tek laf etti mi? Etmez, niye? Pensilvanya’daki patron izin vermez. MHP milletvekilleri de dinlenmiş. 450 MHP’li dinlenmiş, 41 kişi için dinleme kararı var ama diğerleri için yok. Ey MHP Genel Başkanı bunun peşine düşecek misin? Kendileriyle ilgili dinlemelerden hiç söz etmiyorlar. Çünkü şantaj var şantaj! Bu telekulak çetesinin üstüne gideceğiz. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapıyı, yılanın deliğine de girse çıkaracağız ve yargıya teslim edeceğiz.”    
      
SELÇUK ŞENYÜZ / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ