MSG'de neler oluyor?

MSG Başkanı Garo Mafyan, kurul içi yazışma ve kararları dışarıya sızdıranlar için "Ahlaksız köstebekler istifa etsin!" dedi. Bunun üzerine Feyyaz Kuruş ve Ömer Teoman istifa edip Aykut Gürel'in listesinden seçime girme kararı aldı.

MSG'de neler oluyor?

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'nin (MSG) yarın gerçekleşecek olan başkanlık seçimi öncesi ortalık karıştı. MSG Başkanı Garo Mafyan, derneğin icra kurulunda alınan kararların, rakip müzik birliği MESAM'a sızdırılmasına isyan etti.

BELGELERİYLE BİRLİKTE...

Mafyan, iç kurulda bu olayın birkaç kez tekrarlandığını söyledi: "İç yazışmalarımız, belgeleriyle birlikte dışarıya sızdırılıyor. Bunu yapabilecek kişiler, icra kurulumuzdaki dokuz yönetici arasında bulunuyor. Ne yazık ki aramızda dışarıya bilgi sızdıran ahlaksız köstebekler var."

Mafyan'ın bu sözleri üzerine, yönetimde yer alan Feyyaz Kuruş ve Ömer Teoman istifa etti. Sekiz yıldır MSG'nin aldığı tüm kararlarda imzası bulunan Kuruş ve Teoman; istifa ettikten sonra Garo Mafyan hakkında karalama kampanyası başlattı. İkili; yarın yapılacak genel kuruldaki başkanlık seçimlerine de, Mafyan'ın rakibi Aykut Gürel'in listesinden girme kararı aldı. Aykut Gürel'in başkanlık için adaylığını koyduğu listede Sezen Aksu, Candan Erçetin ve Şebnem Ferah da yer alıyor. Gürel ve ekibinin; bu isimler sayesinde üstünlük elde edip seçimleri kazanmayı amaçladıkları söyleniyor. Ancak Sezen Aksu, Candan Erçetin ve Şebnem Ferah'ın seçime gelip gelmeyeceklerinin henüz belli olmadığı söyleniyor.

MESAM YÖNETİMİ DE KARIŞTI

Eser sahiplerinin telif haklarını toplayan bir diğer meslek örgütü olan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nde de (MESAM) cuma günü başkanlık seçimi yapılacak. Arif Sağ'ın başkanlığını sürdürdüğü yönetime karşı muhalif olanlar, güçlü bir başkan adayı arayışındaydı. Bugüne kadar muhalif kimlik ortaya koymayan Orhan Gencebay; seçimde Arif Sağ'ın karşısında rakip olarak başkanlığa aday oldu.

ÖMER KARAHAN / SABAH

Konular Müzik