Mucize bebek Dağhan!

800 gram doğdu, bağırsaklarından ameliyat oldu, 3 ay yoğun bakımda kaldı, mucizevi güçle hayata bağlandı.

Mucize bebek Dağhan!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Antalya'da 24 haftalıkken 800 gram dünyaya gelen, bağırsaklarındaki çürüme ve delinme nedeniyle ameliyata alınan, 3 ay yoğun bakımda kalan Dağhan Erturhan bebek, doktorlarının başarılı müdahalesiyle, anne ve babasının sevgisiyle hayata tutunmayı başardı.

Mimar anne 32 yaşındaki Ezgi Akgün Erturhan, Dağhan bebeğin 24 haftalık doğan bir mucize olduğunu söyledi. Erturhan, anne karnında 21 haftalıkken ultrasonografide bazı şeylerin ters gittiğinin saptandığını, çeşitli önlemler alınmasına rağmen bebeğin karnında 24 hafta durabildiğini belirtti. Doğumdan sonra doktorların 'Her an her şey olabilir' dediğini kaydeden Erturhan, bir hafta sonra Dağhan'ın durumunun kötüleştiğini, bağırsaklarındaki çürüme-delinme nedeniyle acil ameliyata alındığını aktardı. Anne Erturhan, "Ameliyattan sonra 'Yaşayabilir de yaşamayabilir de' dendi. Durumunun ağır olduğu anlatıldı, her şeye hazırlıklı olmamız gerektiği söylendi. O ameliyat, hayatımızın en kötü ve en uzun saatleriydi. Ama Dağhan başardı" dedi.

NEFESSİZ ÇALIŞTIM

Anne Erturhan ameliyattan sonra doktorun kendilerine, "O kadar küçük ki adeta nefesimi tutarak yaptım ameliyatı" dediğini vurgulayarak, "Doktorumuz bu kadar küçük olmasına rağmen ameliyatın başarılı geçtiğini, bağırsağın az bir bölümünü aldığını söylemişti" dedi. Ameliyatın ardından Dağhan'ın 24 saat içinde dışkı yapmasını beklediklerini anlatan anne Erturhan, şunları söyledi: "Bunu duyduğumuzda sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. Yine bir bekleyiş başladı. Yoğun bakımda yanında olamadığımız için bir hemşire hanıma rica ettik, 'Ne olur bize dışkı yapınca haber verin' diye. Ve bir süre sonra bize hemşire hanımdan mesaj geldi. Sadece dışkı yaptığını gösteren bir emojiydi. Bir dışkıya bu kadar mı sevinilir? Havalara uçtuk. Dağhan artık çok sağlıklı, 7 aylık oldu."

BAŞARILI FİNAL


Minik Dağhan'ın ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahı Hakkı İrgil ise "Dağhan doğduğunda 800 gramlık küçücük bir kuzuydu. Ameliyat gerekiyordu ama yaşatmak çok zordu. Sonunda başardık, operasyondan sonra çok uzun süre yoğun bakımda kaldı. Şimdi ise gayet sağlıklı" diye açıklamada bulundu.