MUCİZE KIZ DÜŞÜŞ ANINI ANLATTI

Hint Okyanusu'na 153 yolcusuyle düşen uçakta bir tek 14 yaşındaki Baya adlı kız kurtuldu. Küçük kız kaza anını anlattı. Kaza sonrasında karanlıkta insan çığlıkları duyduğunu söyleyen kız, daha sonra bu çığlıkların kesildiğini söyledi.

MUCİZE KIZ DÜŞÜŞ ANINI ANLATTI

Kıyıya vuran cesetlerin üzerinde cankurtaran yeleklerinin olması, insanların düşüşten sonra bir süre yaşadığı görüşünü güçlendiriyor. Dün ajanslara düşen haberlerde kurtulan kızın henüz yürümekte olan bir bebek olduğu belirtilmişti. Ancak daha sonra düşen uçaktan kurtulan tek kişinin 14 yaşındaki Baya olduğu ortaya çıktı.   

MUCİZENİN ADI BAYA

Milyonda bir bile olmayacak şey oldu. Okyanusa çakılan uçaktan bir kişi kurtuldu. 152 kişinin hayatını kaybettiği dünkü uçak kazasından sağ kurtulmayı başaran tek yolcu 14 yaşında bir kız. Korkunç kazadan ve okyanusun azgın sularından canlı çıkmayı başaran genç kızın adı Baya.

Hint Okyanusu'ndaki Komor Adaları açıklarında düşen Yemen Havayolları Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağından şimdilik kurtulan tek kişinin önce yeni yürümeye başlayan bir bebek olduğu, ardından 5 yaşında bir erkek çocuk olduğu söylenmişti. Bugün kurtulan tek yolcunun kimliği netleşti. Mucizevi bir şekilde kurtulan tek yolcu 14 yaşında bir genç kız olduğu açıklandı.

Komor Adaları İletişim Bakanı Abdürrahim Said Bakar, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, kazadan sonra 14 yaşındaki bir genç kızın kurtarıldığını, genç kızın kazadan kurtulan tek kişi olduğunu düşündüğünü bildirdi.

Moroni Uluslararası Havaalanı'nın yöneticisi Hacı Madi Ali, daha önce yerel radyoya yaptığı açıklamada, kazadan 5 yaşındaki bir çocuğun kurtulduğunu söylemişti. Yemen yolcu uçağında 142 yolcu ile 11 kişilik mürettebat bulunuyordu.

BABA KASIM: "KIZIMIN BÖYLE BİR KAZADAN KURTULACAĞINI HİÇ DÜŞÜNEMEZDİM"

Kurtulan tek yolcu olan 14 yaşındaki Baya Bakari adlı genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Genç kızın babası Kasım Bakari, Fransız RTL radyosuna yaptığı açıklamada, kızı Baya ile telefonda konuştuğunu söyledi.

Baba Bakari, Komor adalarındaki ailesini görmek üzere annesiyle birlikte Paris'ten ayrılan kızı Baya'nın kaza sırasında uçaktan fırladığını, kendisini uçağın yanında bulduğunu anlattı.

Baya'nın güç bela yüzebildiğini de söyleyen baba Bakari, kızının çok ürkek bir yapısı olduğunu ve böyle bir kazadan kurtulabileceğini hiç düşünmediğini söyledi.

Genç kızı kurtaran Komorlu Çavuş Said Abdilai de, genç kızı suda bulduklarında kendisine atılan can simidini tutamadığını, bu nedenle suya atladığını anlattı. Abdilai, kurtardıktan sonra genç kıza şekerli su verdiklerini belirtti.

Baya'nın kaldırıldığı Komor'daki hastaneden bir hemşirede de, genç kızın durumunun iyi olduğunu, ancak sağlığıyla ilgili açıklamanın daha sonra resmi olarak yapılacağını söyledi.

Yemenia hava yollarına ait Airbus 310 uçağının dün Komor açıklarında düşmesi sonucu, 14 yaşındaki Baya dışında uçakta bulunan 152 kişi yaşamını yitirmişti. Uçağın kara kutularından birinin yeri bugün belirlenmişti.

Baya'nın kurtuluşu mucize olarak nitelendi...