Müezzinoğlu'ndan Bağ-Kur’luya müjde!..

Prim borcu bulunan 5 milyon esnaf ve ailesine iyi haber. Çalışma Bakanlığı düğmeye bastı. Bu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanması için düzenleme yapılacak.

Müezzinoğlu'ndan Bağ-Kur’luya müjde!..
Takvim'den Hazal Ateş'in haberine göre Hükümet sosyal güvenlik alanında tarihi bir adım daha atıyor. Borcu bulunup da sağlık hizmetinden yararlanamayan tek bir Bağ-Kur'lu kalmayacak. Yaklaşık 5 milyon esnaf ve ailesi süre uzatımları ile Genel Sağlık Sigortası'ndan (GSS) yararlanabiliyor. Yeni yıl itibariyle tanınan süre de dolmuş durumda. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, primini ödeyemeyen Bağ-Kur'luların GSS kapsamı dışında kalmasını istemediklerini belirtti.

SÜRE 3 KEZ UZATILDI

SGK'ya 60 günden fazla prim borcu bulunan esnaf ve yakınları Ekim 2015'e kadar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu. Yapılan düzenleme ile prim borcu olan esnafın önce yılbaşına, ardından da 30 Haziran 2016'ya kadar sağlık hizmetinden yararlanması sağlandı. Son olarak da bu süre Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı.

SINIRLAMA KALKSIN

Bakan Müezzinoğlu, primini ödeyemeyen Bağ- Kur çalışanlarının GSS kapsamı dışında kalmasını istemediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Şu anda teknik çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Teknik çalışmaları Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda değerlendirdikten sonra hükümete sunacağız. 1 aya kadar son şeklini veririz. Çok konuları var. Torbamsı bir düzenleme olacak. Primlerini ödeyemeyen Bağ-Kur çalışanlarımız var. Sağlık hizmeti alamıyor. Biz hiç kimsenin bu ülkede GSS kapsamı dışında kalmasını istemiyoruz. GSS dışında kalmasının önüne geçeceğiz, formül üreteceğiz."