Müfit Can Saçıntı'nın bilinmeyenleri

Canlandırdığı 'Mandıra Filozofu Mustafa Ali' karakteriyle tanınan Müfit Can Saçıntı, asıl mesleğinin senaristlik olduğunu anlattı

Müfit Can Saçıntı'nın bilinmeyenleri
Uzun yıllardır senaryo yazıyorsunuz. İzleyicilerin neler görmek istediğine dair öngörünüz oluştu mu?
Bu konuda çok iddialı konuşamayız. Bunun bir formülü yok. İzleyicinin ne izlemediğini tahmin etmek mümkün ama isteklerini tahmin etmek mümkün değil. Çünkü izleyicinin istekleri sonsuz olabiliyor.

BENDE PELTEKLİK VAR

Oyuncu olmak hep istediğiniz bir şey miydi?
Eskiden tiyatroya sevdalıydım. Ancak bende pelteklik var. Konservatuvara girmek istiyordum, "Girme, kazanamazsın" dediler. Ben de beynimden bunu silmiştim. Ekran önüne geçmem, Birol Güven'in ısrarıyla oldu.

'Çocuklar Duymasın'a nasıl dahil oldunuz?
'Gülfidan Hala'nın bilinmeyen ama dizide sürekli adı geçen bir oğlu vardı. Sonra Birol karakteri oluşturdu, "Bana Müfit gibi birini bulun. Göbekli, peltek, kirli sakallı biri olsun" dedi. Birkaç ay oyuncu adayları gelip gitti, Birol beğenmedi. Sonunda "Bu rolü sen oyna" dedi. Biraz Birol Güven'in güveni ve ısrarı sayesinde oldu yani.

Birol Güven'in yeni projesi 'Seksenler'de yönetmenlik yapmaya hazırlanıyorsunuz. Daha önce yönetmenlik deneyiminiz var mıydı?
İşin senaryo kısmından çok bunaldım, yönetmenliğe devam etmek istiyorum. TRT'de yönetmen yardımcılığı yapmıştım. Şaka programlarında da yönetmenlik deneyimim olmuştu.

'Seksenler' nasıl doğdu?
Proje iki senedir Birol Güven'in aklında vardı. "Dizi mi, film mi yapsak?" diye düşüyordu. 'Çocuklar Duymasın'da geçtiğimiz aylarda 'Seksenler' partisiyle ilgili bir bölüm vardı, seyirciden çok güzel tepkiler aldık. Birol bunu görünce fikrinden emin oldu ve çalışmaları hızlandırdı.

TAVŞAN DİŞ TAKACAĞIM

Siz bu dizidede rol alacak mısınız?
Evet, '46'lık Basri' karakterini oynayacağım. 80'lerdeyken bugüne ilişkin öngörüleri var. Aslında geleceği öngörüyor. 'Mandıra Filozofu Mustafa Ali' karakteriyle çakışmasın diye görüntümü de değiştireceğim; tavşan diş ve gözlük takacağım.

Bu dizi için 'Çocuklar Duymasın'dan ayrılacak mısınız
Hayır. Şimdilik her ikisi birlikte gidecek gibi görünüyor.

MANDIRA FİLOZOFU' YAZA FİLM OLUYOR

'Çocuklar Duymasın'daki 'Mandıra Filozofu Mustafa Ali'nin filmini çekeceğinizi açıklamıştınız. Film, bu yıla yetişmedi mi?
Birol, filmin senaryosunu benim yazmamı istedi. Ege tarafına gittik, mekan aradık. İlkbaharda gidip ön araştırma yaptık. İstediğimiz gibi bir yer bulamadık. Daha sonra yeniden gittik ve araştırmalarımızın sonucunda Çökertme'de güzel bir yer bulduk. Ama senaryoyu yetiştiremedim. Normalde bir haftada, sinema senaryosu kadar senaryo yazıyoruz. Ama sinema olunca, üzerinde biraz daha yoğunlaşmak gerekiyor. 'Mandıra Filozofu'na seyircinin ilgisi devam ederse, filmi yazın çekmeyi düşünüyoruz.

Merve Yurtyapan



Konular Röportaj