Müge Anlı'nın tartışılmaz başarısı

Şu günlerde televizyon ekranlarında gerçek bir 'Taklitler asıllarını yaşatır..' olayı yaşanıyor...

Müge Anlı'nın tartışılmaz başarısı

Atv ekranlarında yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programı yıllar içinde bulduğu onlarca kayıp, çözülmesine ışık tuttuğu cinayetler ve birbirilerini yıllardır göremeyen kopuk aile bireylerini kucaklaştırdığı yayınlarıyla haklı başarısının gururunu yaşıyor.

RTÜK'ün 'Evlendirme ve Barıştırma' formatına artık izin vermemesiyle birlikte geçen dönem yayınlarında gelin adaylarını dansöz gibi oynatan; damat adaylarına enteresan figürlerle dolu apaçi dansları yaptıran Seda Sayan başta olmak üzere Esra Erol, Balçiçek İlter, Yasemin Bozkurt ayrıca RTÜK'ün bu kararından daha önce Müge Anlı'nın açtığı yoldan yürümeye çalışan İnci Ertuğrul, Lütfiye Pekcan gibi isimler 'kayıp bulan - cinayetlere ışık tutan' programlarıyla ekrana geliyor...

Özellikle Lütfiye Pekcan ve İnci Ertuğrul'un programları 'PR' konusunda bir hayli başarılı...

Yayında bulunan kayıplar veya ışık tutulan cinayetler programların basın danışmanları tarafından yayın organlarına fotoğrafları ve geniş içeriğiyle birlikte mail yoluyla anında ulaştırılarak haber yapılması sağlanıyor ve bu sayede isimlerinden söz ettirilip merak duygusu yaratılarak rating beklentisine gidiliyor.

Esra Erol ise yıllardır evlenip evlenmeyeceği, evlenirse evliliğinin yürüyüp yürümeyeceği anlaşılmaz bir şekilde merak edilen 'Caner Toygar'ın sallantıdaki evlililiğini ön plana çıkartıp RTÜK'ün 'barıştırma' yasağını 'çaktırmadan' delerek ilginç bir rating oyununa başvuruyor...

Peki Müge Anlı çakması yayınların rating karnesi nasıl?..

Farklı bir formatla atv ekranlarına geri dönen Esra Erol, dün yayınlanan ‘Esra Erol’da’ programıyla Total’de 23., AB’de ise 26. sırada yer aldı.

Yasemin Bozkurt’un sunduğu ‘Hayatın Penceresinden’ iki listede de sıralamaya giremedi.

Balçiçek İlter’in Star Tv’de yayınlanan ‘Balçiçek İlter ile Olay Yeri’ programı dün reyting sıralamasında Total'de 89. sırada yer aldı, AB'de ise yer almadı.

2009 yılında ilk kez gazeteci Kadir Çelik ile "Susma" isminde eğlenceden uzak ciddi bir formatı deneyen ve izlenmediği için apar topar yayından kaldırılmasıyla hüsran yaşayan Seda Sayan'ın bu sezon Uğur Arslan ile "Artık Susma" isminde yine eğlenceden uzak yeni formatının dünkü reytingi ise Total'de 32, AB'de 69. sıra...

Lütfiye Pekcan'ın "Yaşamdan Hikayeler" isimli yayını ise dün Total'de 82, AB'de ise 85. sırada yer aldı.

İnci Ertuğrul'un sunduğu "Kaybolan Çiçekler"i de dün Total'de 66, AB'de ise 57. sırada yer aldı.

MÜGE ANLI FARKI...

Müge Anlı'nın "Müge Anlı ile Tatlı Sert" isimli programı dün Total'de 4. - AB'de ise 10. sırada yer alarak yine farkını ortaya koydu.

"Müge Anlı ile Tatlı Sert" ekrana geldiği her yıl sadece kendi kuşağında değil ekranlarda 'reklamların en çok yayınlandığı altın değerindeki kuşak' olan 'prime time' kuşağında yayınlanan dev bütçeli diziler, sinema filmleri ve futbol karşılaşmalarıyla da boy ölçüşerek daima zirveyi zorladı....

Müge Anlı, en az mesleğindeki başarıları kadar; her gün ekrana çıkan genç ve güzel bir kadın olarak özel hayatına da son derece dikkat eden; anneliği gerçek anlamda önemseyen ve bilhassa kayıp çocuklara kendi öz çocuğu; kayıp yaşlılara kendi öz annesi gibi sahip çıkıp arayarak tüm samimiyetini ekrandan izleyicilerine geçirdi ve özel hayatıyla değil sadece mesleki başarılarıyla zirveye oturdu.

Bir zamanların assolistlerinin; yakın akrabalarının 'Koridoru boşaltın, sultanımız kulisten stüdyoya geçiyor' gibi gazlarıyla kendilerini sabahların sultanı, kraliçesi vs. ilan edip şarkılı türkülü bol eğlenceli yayınlar yaptığı yıllarda Müge Anlı yine kayıpları buluyor, yine gizemli olayların perde arkasına ışık tutuyordu.

Müge Anlı, kendi geliştirdiği 'Sevgi izi' isimli projesiyle onlarca kayıp şahsı aileleriyle kavuşturdu. Türkiye'nin gündemini meşgul eden cinayet olaylarıyla ilgili ekibiyle birlikte yürüttüğü ciddi fikr-i takipleriyle benzersiz başarılara imzasını attı. Anlı'nın başarısı öyle dikkat çekti ki CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, polisin bile rafa kaldırdığı cinayetlerin çözüldüğü, yıllardır aranan kayıpların bulunduğu Müge Anlı'nın ATV kanalında yayınlanan sabah kuşağı programını Meclis Gündemine taşıdı.

Müge Anlı'nın taklitleri daha ne kadar asıllarını yaşatmayı sürdürecek bilinmez.

Ancak ortada olan gerçek bu başarının kamına erişemeyecekleri; suni polemikler yaratmaya çalışıp baltalama girişiminde bulunan veya bulunacakların ise sadece kendi itibar ve kredilerinden kaybedeceğidir...