Muğlalı Ayten'in eşyaları kuyuda aranıyor!

Lise öğrencisi 17 yaşındaki Ayten Kıvılcım’ın cinayet sırrı hala çözülemedi... İşte haberin detayları!..

Muğlalı Ayten'in eşyaları kuyuda aranıyor!

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Torba Mahallesi’nde geçen temmuz ayında markete gideceğini belirterek evden ayrıldıktan 40 gün sonra cesedi ormanlık alanda bulunan lise öğrencisi 17 yaşındaki Ayten Kıvılcım’ın cinayet sırrı hala çözülemedi. Ayten’e ait olduğu belirtilen ve cinayetten sonra bulunamayan 2 fotoğraf makinesi ile 2 cep telefonunun evine 100 metre uzaklıktaki bahçe kuyusuna atıldığı öne sürüldü. Kuyuda arama başlatıldı.

Savcılık talimatıyla jandarma ile AKUT ekipleri kuyuda arama başlattı. Kızlarının fotoğraf makinesi ve cep telefonlarının hala bulunamadığını belirten anne ve baba da çalışmaları üzüntü içerisinde izledi. 

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Torba Mahallesi’nde 7 Temmuz 2010 tarihinde "Markete gidiyorum" diyerek evden çıktıktan 40 gün sonra cesedi evine 500 metre uzaklıktaki ormanlık alanda bulunan Ayten Kıvılcım’a ait olduğu iddia edilen iki fotoğraf makinesi ve iki cep telefonunun evine 100 metre ilerideki bahçe kuyusuna atıldığı iddiası üzerine Bodrum Savcılığı’nın talimatıyla jandarma ve AKUT ekipleri bu sabahtan itibaren arama başlattı. Torba’da yaşayan Cevdet Göktepe’ye ait bahçede bulunan 12 metre çapındaki 13 metre derinliğindeki su kuyusunda 6 metre derinlikte su bulunması nedeniyle dalgıçar inemeyince vidanjör getirilerek su boşaltılmasına başlandı.

Evlerine yakın yerde jandarmanın arama yaptığını öğrenen anne Sevinç Kıvılcım ile baba Necati Kıvılcım da olay yerine gelerek jandarma ve AKUT ekiplerinin kuyudaki operasyonunu yakından izledi. Baba Kıvılcım, şöyle dedi:

"Olaydan sonra kızımın iki fotoğraf makinesi ile iki cep telefonu bulunamadı, halada kayıp. Bugünkü arama ile ilgili bize bilgi verilmedi. Sadece halen tutuklu bulunan, kızımın sevgilisi olduğunu iddia eden ve Muğla Cezaevi’nde tutulan Murat Emre Eyihuylu’nun ifadeleri doğrultusunda bu arama gerçekleştiriliyor olabilir. Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava ile ilgili henüz tarih belirlenmedi."

Ayten Kıvılcım’ın sevgilisi olduğu iddia edilen Eyihuylu, 9 Aralık 2010 tarihinde tutuklanmış, cezaevine götürülüşü sırasında Ayten’in ailesi ve yakınlarının linç girişiminden güçlükle kurtulmuştu.

Yaşar Anter /DHA