Muğlalı Nurullah Bey'in 'yaşam' savaşı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Nurullah Balık, 3 yıldır, çantada taşıdığı yapay kalple yaşıyor. Her sabah uyandığında müjdeli bir haber beklediğini belirten Balık, "Tek arzum bir an önce organ nakliyle gerçek kalbime kavuşmak" dedi.

Muğlalı Nurullah Bey'in 'yaşam' savaşı
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre ülke genelinde 3-9 Kasım tarihleri arasında Organ Bağışı Haftası etkinlikleri yapıldığını hatırlatan Balık, "Bu hafta da müjdeli haber gelmedi. Bu haberi bekleyen benim gibi binlerce insan var. Benim sorunum yaklaşık 4 yıl önce başladı. Kalpte büyüme başlayınca bir süre Muğla'da, ardından da Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla yapay kalp takıldı. 3 yıldan fazla zamandır kalbimi çantada taşıyorum" diye konuştu.

Balık, tek arzusunun bir an önce organ nakliyle gerçek kalbe ve sağlığına kavuşmak olduğunu söylerken, "Bir de insanlardan ilgi yani anlayış bekliyorum. Bazen anlayış görüyorum bazen de banka kuyruklarında kimse sıra vermiyor, uzun süre kalıyorum. Her 3 ayda organ nakil merkezine gidiyorum. Burada dokularım ve diğer analizlerim yapılıyor. 4 ayda bir de makinenin bakımı yapılıyor" dedi.