Muğla’nın “Kent İmamı” yakalandı

Muğla’da esnaftan himmet topladığı öne sürülen restoran işletmecisi Okan Özçelik yakalandı. Menteşe Belediyesi’ne ait restoranı işleten Özçelik için Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Tam 16 yıldır aynı kişi burayı işletiyor. İşgal altındaki bu işletmeyi boşaltacağız” demişti.

Muğla’nın “Kent İmamı” yakalandı
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre Muğla'nın en gözde meydanı olan il merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan mülkiyeti Menteşe Belediyesi'ne ait "Atapark" isimli restoranın işletmecisi olan firari FETÖ'cü Okan Özçelik yakalandı. Daha önce restoranın işgal altında olduğunu söyleyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Tam 16 yıldır aynı kişi burayı işletiyor. İhale kanununa uymuyor. Yasal yollara başvurduk. İşgal altındaki bu işletmeyi boşaltacağız" demişti.

Muğla'da esnaftan himmet topladığı belirtilen ve "Kent İmamı" olduğu öne sürülen Okan Özçelik'le birlikte 15 işadamı için, 15 Mayıs'ta FETÖ'ye yönelik operasyon kapsamında yakalama kararı verilmişti. Özçelik'in 15 Mayıs'tan önce yurt dışına çıktığı tespit edilmişti.

Defalarca görüşmüşler

Diğer 14 işadamı geçtiğimiz hafta tekrar gözaltına alınırken, Özçelik aranıyordu.Muğla emniyetinin darbe girişiminin ardından başlattığı operasyonlarda, hakkında yakalama kararı bulunan ve Fethullah Gülen ile Amerika'da defalarca görüştüğü öğrenilen Muğla İmamı Okan Özçelik, yakalanarak gözaltına alındı.Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün "İşgal altında" dediği Atapark'ın işletmecisi olan Özçelik'in Amerika'da Fethullah Gülen ile defalarca görüştüğü ve esnaftan himmet adı altında para topladığının tespit edildiği öğrenildi. Muğla imamı olarak anılan Okan Özçelik'in ayrıca yurt dışında FETÖ'ye ait okulların bulunduğu ülkelere yılda en az 4 defa gittiği tespit edildi.

Adliyeye sevk edilecekler

15 işadamının emniyetteki sorgularının ardından "Suç işlemek için örgüt kurma ve üye olma", "Örgüte finansal destek" ve "Milli, dini ve insani duyguları istismar etmek suretiyle himmet adı altında yardım toplama" suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi. Firari olan Okan Özçelik'in nerede yakalandığı hakkında ise bilgi verilmedi.

Düzenlenen operasyonlarda işadamları Ali A., Fikret K., İlyas D., Mustafa A., Ömer D., Süleyman U., Tahir P., Veysi Y., Hüseyin T., İsmail Y., Hasan H.K., Saffet G., Sami Ç. ve Hakkı Ü.'nün emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.