Muharrem İnce Financial Times'a konuştu

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'a konuştu...

Muharrem İnce Financial Times'a konuştu
Sözcü'nün haberine göre İngiltere’nin önde gelen finans gazetelerinden Financial Times, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yer verdi. İnce, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde Financial Times’tan Laura Pitel ve Funja Güler’e konuştu.

İnce, “Korku toplumu olduk. Kamu çalışanları benimle fotoğraf çektirmekten korkuyor. Mağaza sahipleri, Muharrem İnce’nin mitingine katılırlarsa ertesi gün vergi müfettişlerinin dükkanlarına geleceğinden endişe ediyor” yorumunu yaptı. İnce’nin yargı ve Merkez Bankası da dahil olmak üzere diğer kamu kurumlarını restore etmeye söz verdiğini hatırlatan Financial Times’a konuşan İnce, “Türkiye’nin demokrat bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Türkiye’nin yüzünü Batı’ya döndüren birine...” ifadesini kullandı.

‘YSK SON DAKİKADA BİR ŞEY DENEMEYE ÇALIŞIRSA’

Muharrem İnce, Financial Times’a Türkiye’deki televizyon endüstrisini de eleştirirken, kendi mitinginin yayınlanmadığını ama Erdoğan’ın konuşmalarının saatlerce yayınlandığını söyledi. İnce gazetelerin de kendisine karşı karalama kampanyası yaptığını dile getirdi. İnce, “Bunlara rağmen bu seçimlerde daha çok umudumuz var. Bunu ben söylemiyorum sokak söylüyor” dedi.

Financial Times, İnce ile Erdoğan’ın benzerliklerini okuyucularına aktardı. Her iki siyasetçinin de Rize’yle bağının olduğunu aktaran Financial Times muhabirleri, İnce ve Erdoğan’ın uzun boylu olduğunu ve siyasi konuşma sanatına hakim olduklarını dile getirdi. İnce, sandık başında herhangi bir usulsüzlükle karşılaşılması durumunda, “Eğer YSK son dakikada bir şey denemeye çalışırsa şimdiden uyarıyorum. 50.000 cübbeli avukatı çağırırım” diyor.