“Muhteşem Yüzyıl” veda ediyor!

2011 yılında yayınlanmaya başlayan, Muhteşem Yüzyıl serisi 199. bölümüyle ekranlara veda ediyor.

“Muhteşem Yüzyıl” veda ediyor!
Milliyet'te yer alan habere göre 2011 yılında yayınlanmaya başlayan ve 90 ülkede izleyiciyle buluşan ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizi serisi bu akşam final yapıyor...

Yapımını Tims Prodüksiyon’un üstlendiği, şimdiye kadar Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Tuncel Kurtiz, Beren Saat, Hülya Avşar ve Mehmet Günsür gibi önemli isimlerin başrollerinde yer aldığı, senaryosunu ise Meral Okay ile Yılmaz Şahin’in yazdığı ‘Muhteşem Yüzyıl’ serisi bu akşam yayınlanacak olan 199’uncu bölümüyle ekrana veda ediyor. 2011 yılında yüksek prodüksiyon yatırımı ve geniş oyuncu kadrosuyla yayın hayatına başlayan proje, yayınlandığı ilk günden bu yana önce Türkiye’de, ardından dünyada büyük ilgi görerek yaklaşık 90 ülkede milyonlarca izleyiciye ulaştı. 

Dünya Osmanlı’yı izledi

Şili’den Endonezya’ya, Balkan ülkelerinden Kuzey Amerika’ya kadar yayınlandığı her ülkede bir Osmanlı modası başlatan ‘Muhteşem Yüzyıl’, Türkiye’nin en popüler ihraç ürünlerinden biri haline geldi ve elde ettiği başarıyla Türk dizilerinin yurtdışında da izlenmesine öncülük etti.

“Muhteşem Yüzyıl” veda ediyor!

“Muhteşem Yüzyıl” veda ediyor! - Resim : 2

Halit Ergenç’in canlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman’ın babasının ölümü üzerine tahta çağırılmasıyla başlayan ‘Muhteşem Yüzyıl’, Nurgül Yeşilçay’ın canlandırdığı tarihin en güçlü kadın sultanı ‘Kösem Sultan’ın dönemiyle bitiyor.

“Muhteşem Yüzyıl” veda ediyor! - Resim : 3