Mülki amirlere operasyon hattı!..

FETÖ'nün mülki idare yapılanmasında yer alan kaymakam ve vali yardımcısı ile imamları arasındaki bağlantıyı başkasının üzerine kayıtlı 'operasyonel hat'lardan kurduğu ortaya çıkarıldı.

Mülki amirlere operasyon hattı!..
Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre Mustafa Güzel'in telefon ağında deşifre edilen 25 ismin arasında da 15 Temmuz sonrası ihraç edilerek tutuklanan vali yardımcısı ve kaymakamlar yer alıyor.

FETÖ'nün özellikle mahrem yapılanmasındaki örgüt üyelerince kullanıldığı tespit edilen 'operasyonel hat'lar deşifre ediliyor. Son olarak örgütün '99. Dönem Kaymakamlar Sorumlusu' olan Mustafa Güzel'in başkası adına kayıtlı operasyonel hat kullandığı belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen ve hala Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan şüpheli Güzel'in kullandığı operasyonel telefon ağına ilişkin yapılan incelemede, mahrem imamlar ile mülki idare mensuplarına ilişkin bilgilere ulaşıldı. Gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan ancak daha sonra çark ederek suçlamaları inkar eden Güzel'in, operasyonel hat kullanmak suretiyle oluşturulan hücresel haberleşme ağındaki 25 örgüt mensubu da deşifre edildi.

LİSTEDE KAYMAKAMLAR ÇIKTI

FETÖ imamı Güzel'in kullandığı operasyonel hata ilişkin hazırlanan raporda da bu isimlere tek tek yer verildi. Çoğunluğunu vali yardımcıları ve kaymakamların oluşturduğu bu isimlerin önemli bir kısmının Türkiye'nin değişik yerlerinde görev yaparken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edildiği ve tutuklandığı belirlendi. Bu kişiler arasında evinde 1 dolar ele geçirilen ve ByLock kullandığı tespit edilen eski Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Şahin Özcan da bulunuyor. Ayrıca eski Konya Vali Yardımcısı Fahri Oluk, eski Trabzon-Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, eski Bursa-Harmancık Kaymakamı Hakan Engin, eski Adana-Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer, eski Kayseri-Özvatan Kaymakamı Uğur Yıldırım ile İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak görev yaparken ihraç edilen eski Vali Şaban Acar, eski İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Muammer Aşık ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı'nda görevliyken ihraç edilen Murat Avcı'nın aralarında bulunduğu isimler de Güzel'in operasyonel hattından çıktı.

Profesör de listeden çıktı

Mustafa Güzel’in hücresel haberleşme ağında ayrıca kamudan ihraç edilen ve tutuklanan öğretim üyelerinin de bulunduğu anlaşıldı. Bunların arasında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince 7.5 yıl hapse çarptırılan Turgut Özal Üniversitesi’nde öğretim üyesi Ercan Sancak da bulunuyor. FETÖ’cü olduğunu inkar ederken operasyonel hatlardan haberleştiği belirlenen Sancak’ın yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde görevliyken ihraç edilen ve ByLock kullandığı belirlenen Prof. Dr. Hasan Haluk Dülger ve Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Yavuz Kahraman ile avukat Selamet Şen de aynı listede yer aldı.