Mültecilerin bitmeyen çilesi!..

Kaş'tan balıkçı teknesiyle Yunanistan'a geçmeye çalışan 11 Suriyeli ile birlikte Muğla'da 70, Çanakkale'de 34, Kırklareli'nde 75, Edirne'de 37 kaçak yakalandı.

Mültecilerin bitmeyen çilesi!..
Sabah'ta yer alan habere göre Antalya, Çanakkale, Muğla, Edirne ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, toplam 227 kaçak yakalandı.

MEİS'E GEÇECEKLERDİ

Antalya'nın Kaş ilçesinde, balıkçı teknesiyle bir grup kaçağın Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmek için hazırlık yaptığı bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, bölgede önlem aldı.

Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Meis'e hareket eden tekne, açıkta durduruldu. Teknede 4'ü kadın, 6'sı çocuk 11 Suriyeli kaçak yakalandı. Kaş Limanı'na getirilen kaçaklar, kimlik tespitlerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Muğla Bodrum'da düzenlenen operasyonda, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan 70 kişi yakalandı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde de rutin kontrol yapan polis ekipleri, içlerindeki kişilerin durumlarından şüphelendikleri minibüsü durdurdu. Minibüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34 Suriyeli olduğu tespit edildi. Minibüs sürücüsü ise gözaltına alındı. Edirne'de ise Jandarma Komutanlığı ekipleri, İpsala ilçesindeki kontrollerinde sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan Irak ve Suriye uyruklu 37 kaçağı yakaladı.

İKİ AYRI GRUP

Bir diğer operasyon ise Kırklareli'nde düzenlendi. Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kofçaz ilçesine bağlı Malkoçlar köyü ve Demirköy ilçesine bağlı Sislioba köyünde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığı yapan 2 ayrı grubu tespit etti. Operasyonda, 75 Suriye uyruklu kaçak yakalandı. Kaçaklar, Kırklareli Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.