Münih'te OHAL ilan edildi!

Münih kentindeki alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi. 18 yaşında İran asıllı bir Alman'ın gerçekleştirdiği saldırı sonrası Münih'te OHAL ilan edildi.

Münih'te OHAL ilan edildi!
Habertürk'te yer alan habere göre Almanya'nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan dahil 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Reuters'ın dünya basınına son dakika haberi olarak duyurduğu bilgiye göre, akşam saatlerinde Münih'te olağanüstü hal ilan edildi.

SALDIRGAN 18 YAŞINDA İRAN ASILLI ALMAN

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı, 18 yaşında İran asıllı bir Alman'ın gerçekleştirdiği bildirildi.

Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, düzenlediği basın toplantısında, soruşturma kapsamında yerel saat ile 20.30'da alışveriş merkezinin yakınında intihar eden bir kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi. Andrae, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarının değerlendirmesi sonucu failin bu kişi olduğunu belirlediklerini aktardı.

Soruşturmaya göre, failin 18 yaşında İran asıllı bir Alman olduğunu bildiren Andrae, "Başka kişilerin bu olaya karıştıkları yönünde ipucumuz yok." dedi. Olayda, saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü açıklayan Andrae, 3'ü ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını ve bunlardan bazılarının çocuk olduğunu dile getirdi.

Andrae, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği iddiasına ilişkin, "Bazı kişiler olay yerinden araçlarıyla hızla ayrıldı ve bunlardan şüpheli duyuldu ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu." diye konuştu.

"SALDIRGAN ÇİFTE VATANDAŞ"

Saldırının neden gerçekleştirildiğine dair şimdilik bir bilgi bulunmadığına değinen Andrae, failin 2 yıldır Münih'te yaşadığını anlattı. "Failin şimdiye kadar poliste bir kaydı yok." diyen Andrae, bu kişinin hem Alman hem de İran vatandaşlığına sahip olduğu bilgisini verdi.

Andrae, saldırganın önce bir restoranın önünde, daha sonra "Olympia Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde insanlara ateş ettiğini, ardından kaçtığını belirtti. Olayda hayatını kaybedenlerin kimliğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Andrae, öncelikle aileleri ve yakınlarına bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Hubertus Andrae, özel timin de bulunduğu yaklaşık 2 bin 300 polisin saldırıyla ilgili görev yaptığını sözlerine ekledi.

MÜNİH POLİSİ: "OLAY ÇOK KARMAŞIK"

Münih polisi, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamada, olayın çok karmaşık olduğunu ve Mosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezindeki saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü duyurdu. Münih Polisi aynı zamanda, can güvenliği nedeniyle Münihlilerin evlerinden çıkmamasını istedi.

Münih polisi, ayrıca vatandaşlardan operasyonun sürdüğü bölgelerden çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşmamalarını da istedi. Söz konusu uyarılar Almanca, İngilizce, ve Fransızcanın yanı sıra Türkçe de yapıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "İnsanlığın ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya’ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız.

Birden fazla terör örgütüne karşı eşzamanlı mücadele yürütmekte olan ve terörün acısını en yoğun biçimde hisseden Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türüne karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle birlikte kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürecektir."
ifadesine yer verildi.