Münir Özkul’u anlattılar

Geçtiğimiz ay vefat eden Münir Özkul, ‘Hayat Meydanı’ programında anıldı. Ailesi ve dostları efsane ismi anlattı.

Münir Özkul’u anlattılar
Vatan'da yer alan habere göre yıllarca ‘Siyaset Meydanı’ programı ile sevenleriyle buluşan Ali Kırca, bu kez ‘Hayat Meydanı’ ile ortaya çıktı. Programda, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta ismi Münir Özkül anıldı.

Ali Kırca’nın konukları Münir Özkul’un ikinci eşi Suna Selen, son eşi Umman Özkul, kızı Güner Özkul, gazeteci yazar Tayfun Atay, ‘Hababam Sınıfı’nın ‘bacaksız’ı Tuncay Akça ve ‘Efendi Ahmet’i Ahmet Sezerel oldu.

Umman Özkul: "Son zamanlarda medyada yayınlanan fotoğrafı yanlış bir açıdan çekildi. Çok temiz pırıl pırıl bir cildi vardı. Hiç unutamadığı bir anısı vardı. Rahmetli Adile Naşit’in cenazesine gitmiş, dönüşte taksiye binmiş.  ‘Ne kalabalık kardeşim’ deyince taksici Münir’e 'Bu da bir şey mi abi, bir de Münir Özkul’un cenazesini gör' demiş..."

Güner Özkul: "Boğazda bir yalıda oturduk. Ucuz bir paraya bize yalı keyfi de yaşatmıştı. Biz orta halli insanlar olarak yaşadık. Beylerbeyi’nden Üsküdar’a kadar yürürdük. Hasta olduğu bir dönem Eminönü’nden Çapa’ya kadar bir ay boyunca her gün yürüyerek gitti."


Suna Selen: "Birbirimize pek eş olamadık. Benden 14 yaş büyüktü, ben daha iki üç senelik oyuncuydum ve çok şey öğrendim. Bir de Münir Özkul ile ilgili alkolik olduğu yolunda dedikodu var. Münir, hiç bir zaman alkolik olmadı. Çok utangaç bir adamdı. Utangaçlığını yenmek için içerdi."

Tuncay Akça: "Hababam Sınıfı çekildiği yıllarda ben 11 yaşındaydım. Babam oynamama izin vermedi. Daha sonra Münir Abi babama gelince, inadını bırakıp onun hatırına izin verdi. İki defa babamı ikna eden kişidir."