Murat Aygen: "Ben de battım"

Oyunculuğun yanı sıra bir organizasyon şirketi sahibi de olan Murat Aygen, tıpkı ekrandan canlandırdığı 'Evren' gibi bir zamanlar iflas ettiğini söylüyor: “Ben de Evren’in yaptığı gibi ekibime ‘hiç param kalmadı’ dedim.”

Murat Aygen: "Ben de battım"
Hürriyet'ten Büşra Bozok Aytek'in röportajı...

“Bodrum Masalı”, ilk bölümünden itibaren seyirciden ilgi görüyor. Sizin için nasıl durum, Bodrum’da çekimler nasıl gidiyor?

- Şahane. Evden çıkıyorsun, 5 dakika sonra settesin. Bu süper bir şey. Trafik seni rahatsız etmiyor. Benim için her şey çok eğlenceli.

Siz dizi için Bodrum’a yerleştiniz sanırım...
- Evet, buraya ailemle geldim. Onları uzakta bırakmak istemedim. 13 aylık bir kızım var. Annesiyle birlikte yanımdalar. Bizim zaten sürekli gelip gittiğimiz bir yerdi burası. Şimdi sete yakın bir yerde evimiz var. O yüzden çok rahatız.

Dizide ailenin babası Evren’i canlandırıyorsunuz. Nasıl bir karakter Evren, bize biraz onu anlatmanızı istesem neler söylersiniz hakkında?
- Evren, benim için çok renkli bir karakter. Sıfırdan çıkıp sıfıra inen bir hikayesi var. Esprili bir yanı var ama bir şeye tepesi attığı zaman da gözü kimseyi görmez. Sonunda herkesi yakacağını bilse de yapması gereken işi gözünü kırpmadan yapar, öyle bir karakter.

Klişe bir soru olacak ama yine de sorayım; Evren’le benzer taraflarınız var mı?
- Var tabii... İşkolik tarafı mesela. Bence herkesin herkesle benzer tarafları vardır. “Bu karakterin benimle hiçbir şekilde alakası yok” sözüne inanmam o yüzden. Karakter kötü olsa bile. Sen gerçek hayatında o kötülüğü yapmıyor olabilirsin ama bunu düşünmen bile yeterli. İlla ki eyleme gerek yok.

TİCARETTE MUTLAKA ÇÖKÜŞ YAŞARSINIZ

Evren’in sıfırdan çıkıp yine sıfıra inan bir hikayesi var dediniz. Bu onun için bir travma sebebi, değil mi?

- Evet, sıfırdan gelip kendine bir imparatorluk kurduktan sonra doğal olarak değişim geçirmiş. Lüks kafası olan bir adam. Ama sonrasında tüm varlığını kaybediyor. Bu çöküş de onun hayatında eğreti duruyor. Tabii ki bu bir travma sebebi ama Evren o travmayı kendi içinde yaşıyor. Dışarıya ve yumuşak karnı diyebileceğimiz çocuklarına ve eşine karşı her zaman dik duruyor.

Role hazırlanırken, karakteri çıkarabilmek için gözlem yapma gereği duydunuz mu?
- Ben aynı zamanda Murat Aygen olarak bir işadamıyım. Yaklaşık 16 yıldır iş dünyasının fiilen içindeyim. O yüzden çok fazla gözlem yapmama gerek kalmadı.

Siz de Evren gibi bir çöküş yaşadınız mı hiç?
- Tabii. Türkiye’de ticaretle uğraşıyorsanız mutlaka bir çöküş yaşıyorsunuz. Bunun iyi niyetle ya da kötü niyetle de alakası yok...

EKİBİME GİTTİM “HİÇ PARAM KALMADI” DEDİM

En zor anınızda neler yaptınız?

- Evren’in yaptığını. Ekibime gittim, “Hiç param kalmadı” dedim. Dizide de kurdum bu cümleyi. “Ben devam ediyorum, isteyen benimle devam etsin. Kazandığım noktada paranızı alırsınız. Kazanacağım noktaya ne kadar zaman var, işte onu bilmiyorum” demiştim. Çok üzüldüğüm bir dönemdi. Sen çöktüğün zaman seninle birlikte çalışan bir sürü insan da çöküyor çünkü...

Bu sözlerden sonra sizinle kalan oldu mu?
- Tabii, hiç kimse gitmedi. “Seninle devam edeceğiz” dediler. Sıfırdan geldiğimiz için sıfıra inmenin ne olduğu bilen adamlarız biz.

Bu da önemli bir şey...
- Tabii. Yolu biliyorsun çünkü. Batabilirsin de çıkabilirsin de...

3 GÜN SEVGİLİSİYLE 4 GÜN KARISIYLA

Evren evli ama başka bir kadınla da ilişki yaşıyor. Bu durum hakkında neler söylemek istersiniz?

- Yarattığı bir dünya var adamın. Ara sıra görüştüğü biri değil hayatındaki diğer kadın. Haftanın 3 günü onun yanında, 4 günü karısıyla birlikte. Kendi kafasında legalize etmiş olayı yani. Kaçamak olsun diye yaptığı bir şey değil bu...

Dizide eşinizi Şevval Sam canlandırıyor. Siz ilk kez aynı projede yer alıyorsunuz sanırım. Nasıl aranızdaki uyum, anlaşabiliyor musunuz?
- Bu sette herkes birbiriyle çok uyumlu. Sadece Şevval’le değil, tüm ekip daha tanıştığımız gün birbirimizi çok sevdik. Gayet keyifli çalışıyoruz.

KUZEY GÜNEY’İ İZLERKEN OYUNCULUĞA DÖNMEYE KARAR VERDİM

İş dünyasında fiilen yer alan bir işadamı olduğunuzu söylediniz. Nasıl oldu da oyuncu olmaya karar verdiniz?

- 2000 yılına kadar reklam filmlerinde oynuyordum zaten. 2000 yılında şirket kurdum ve işlerim bir anda yükseldi. Sonra 15 senelik plan yaptım, 15 sene içinde de kurduğum tüm hayalleri gerçekleştirdim. Ama 3 sene önce bir kaza geçirdim ve ayağımda bir sorun oldu. Geçirdiğim ameliyatta sonra “20 gün yatmanız gerekiyor” dediler. O 20 gün iş hayatında 3 ayıma mâl oldu. Evdeyken sürekli televizyon seyrediyordum tabii. Bir gün “Kuzey Güney”i izledim ve “Bizde de artık güzel işler çekiliyor” dedim ve oyunculuğa dönmeye karar verdim. Sonra da “Medcezir”den gelen teklifi kabul ettim.

Şirketiniz ne üzerine?
- Organizasyon şirketi. Danışmanlık hizmeti veriyorum.

NİHAN’LA OYNAMAK ÇOK KEYİFLİ

“Medcezir” dizisinde eşiniz Nihan Aslı Elmas’la oynamıştınız. Bir teklif daha gelirse yeniden beraber kamera karşısına geçer misiniz?

- Tabii ki. Nihan’la oynamak çok keyifli. O da oyunculuğu çok seviyor. Karı-koca oynamak da çok zevkli.

Eşiniz şu an doğum izninde mi?
- Doğumdan dolayı biraz ara verdi işlere. Biz bir arada olmayı seviyoruz.

Babalık nasıl?
- Babalık çok güzel bir şey. Bizim için yeni bir tecrübe. Hayatım boyunca biriktirdiklerimi şimdi kızımla paylaşıyorum. Acayip güzel bir his.
Konular Röportaj