Murat Başoğlu davasında gelişme!

Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu’nun dava dosyasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Savcı’nın beraat kararına itiraz ederek bozulmasını istediği dosya İzmir’e gönderildi. Sanıklar hakkındaki nihai kararı “Cinsel Suçlar” kapsamındaki davaların ele alındığı 15. Ceza Dairesi verecek.

Murat Başoğlu davasında gelişme!
Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre sunucu Murat Başoğlu ile yeğeni Burcu Başoğlu, Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada 9 Mart’ta beraat etmişlerdi. Ancak Bodrum Cumhuriyet Savcısı Fatma Atasoy, “usule ve yasaya aykırı” olarak değerlendirdiği beraat kararına itiraz ederek kararın bozulması ve sanıkların cezalandırılması istemiyle temyize başvurmuştu. Bu başvuruyla birlikte yeni bir hukuki süreç başladı.

‘Cinsel Suçlar’ dairesinde görülecek

Savcının başvurusunun ardından dosya istinaf mercii olarak İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri’ne gönderildi. Sanıklar hakkındaki temyiz başvurusu, daireler arası iş bölümüne göre “Cinsel Suçlar” kapsamındaki dosyaların görüşüldüğü 15. Ceza Dairesi tarafından değerlendirmeye alınacak. 15. Ceza Dairesi ya mahkemenin beraat kararını uygun görerek onayacak ya savcının bozma talebini kabul ederek sanıklara ceza verilmesini isteyecek. Daire, usul ve esas bakımından kendi uygun veya eksik gördüğü noktalar olursa,  yeniden yargılanma yapılmasını da isteyebilir.