Yeğeniyle sevişen Murat Başoğlu hapis yatabilir

Sunucu Murat Başoğlu, yeğeniyle yaşadığı skandal ilişki sonrası gündeme oturdu. Hukukçular, 'toplumun ahlak yapısına işlenen suç' kapsamında, Murat Başoğlu'nun 2 yıl hapis yatabileceğini söyledi.

Murat Başoğlu hapis yatabilir
Akşam'da yer alan habere göre sunucu Murat Başoğlu'nun, Bodrum'da teknede öpüşürken görüntülendiği kadının öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı'nın çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve hukukçular harekete geçti.

Avukat Handan Bakbak, bunun bir ensest ilişki olduğunu belirterek, "Soybağı olan kişiye karşı ensest ilişkidir. Suç unsuru taşıyan hukuka aykırı ilişkidir. Topluma çok kötü bir örnektir. Toplumun ahlak yapısına karşı işlenmiş bir suçtur. Medeni kanunda 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülür" dedi.

Murat Başoğlu ile öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı'nın ilişkisinin başlangıcının 20 yıl önceye dayandığı iddia edildi.

Yani Burcu Başoğlu henüz 14-15 yaşlarındayken bu ilişkinin başladığı öne sürüldü.

Eğer bu iddia doğru ise Türk Ceza Kanunu'na göre 15-18 yaş arasındaki çocukla kurulan cinsel ilişki rızaya dayalı olsa dahi suç sayılıyor.

Zanlı üçüncü dereceye kadar kan bağı bulunan kişi ise şikayet aranmadan kamu davası açılıyor. Açılacak olası davada Murat Başoğlu, 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.