Murat Boz-Tarkan rekabetinde kazanan kim oldu?

Murat Boz'un Boz'un ‘Janti’ isimli albümünün çıkış parçası yaklaşık 10 milyon defa izlendi. Megastar’ın şarkısı ise 1 milyon 250 binde kaldı.

Murat Boz-Tarkan rekabetinde kazanan kim oldu?
Takvim'den Özge Gürcan'ın haberine göre her albümüyle müzik listeleri ve dijital platformların zirvesine yerleşen Tarkan'ın hükümdarlığı bozuldu.

Megastar'ı zirveden indiren isim ise uzun zaman önce 6 yıl vokalistliğini yapan Murat Boz oldu. Eğitimi ve yeteneği sayesinde "Tarkan'ın vokalisti" imajından sıyrılmayı başaran Boz'un 8 Nisan'da çıkan 'Janti' isimli albümü, albüm ve dijital platformlarda zirveye yerleşti.

Yakışıklı popçunun albümle aynı ismi taşıyan şarkısının klibinin sadece bir linki, 'youtube'da yaklaşık 9 milyon 500 bin kişi tarafından izlendi. Tarkan'ın albümündeki en sevilen parçası 'Veda Busesi' ise aynı sitede yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi tarafından tıklandı.

Murat Boz'un albümü ve şarkıları, İtunes'da da en çok indirilenler listesinde 1 numaraya yerleşti.

İNSTAGRAM'DA DA SOLLADI

Sosyal medyadaki paylaşımlar ve izlenme oranlarının geneline bakıldığında da Murat Boz, Tarkan'dan 1 ay sonra albüm çıkarmasına rağmen Megastar'ı 10'a katladı. Murat Boz, instagram'daki takipçisi sayısında da ünlü sanatçıya fark attı.

Megastar'ın takipçi sayısı 333 bin kişiyken Boz'u instagram'da 4 milyon 300 bin kişi takip ediyor.

Murat Boz'un rakamsal olarak Tarkan'a karşı elde ettiği bu başarısı da "Boynuz kulağı geçti" yorumları yaptırdı.
Konular Müzik