Murat Han stil sırlarını anlattı

Murat Han: "Yazın 'serseri' giyinirim; yırtık jean ve atlet gibi. Kırmızı pantolon ve ceketten ise kesinlikle uzak dururum..."

Murat Han stil sırlarını anlattı

MODAYI TAKİP ETMEM 

Modayla aranız nasıl?
Modayı, "Kimler, ne giyiyor acaba?" ya da "Acaba ne moda?" şeklinde takip ettiğim söylenemez. Ama kendime yakıştırdığım şeylerin içerisinde iyi hissediyorsam, o kıyafeti arar, bulur ve alırım.

Alışveriş ritüelleriniz nelerdir peki?
Mağazaları gezmek aslında çok hoşuma gidiyor ama ancak altı ayda bir ve belki iki gün üst üste gidip alışveriş yapabiliyorum. Alışveriş, giyinmek zorunda olduğum için yapıp bitirmem ve üzerinde fazla düşünmemem gereken bir konu. Uzun bir aradan sonra alışverişe çıktığımda, o gün, o mevzuyu çözmek isterim. Dolayısıyla ihtiyacım olan her şeyden dört beş çeşit alırım. Kıyafetlerin atılmaması, ta ki giyilemeyene kadar el değiştirmesi taraftarı olduğum için de yılda bir defa dolabımda bir düzenleme yaparım.

İkinci el dükkanlara gider misiniz?
Evet, Amerika'da ikinci el dükkanlarda bazen çok enteresan parçalar buluyorum. Eğer doğru bir göze sahipseniz, inanılmaz bir dolaba sahip olmanın en ideal yolunun; yaptığınız genel alışverişi, ikinci el dükkanlardan aldığınız parçalarla tamamlamaktan geçtiğini düşünüyorum.

Giyim stilinizi nasıl tanımlarsınız peki?
Yazın çok serseri giyinirim; yırtık jean, atlet, vb... Rahat ederim onlarla... Ancak kırmızı pantolon ve kırmızı ceket giyecek kadar da renk kullanmayı sevmem erkek giyiminde.

SİYAH GİYMESİN

Bir kadının stilinde itici ve çekici bulduğunuz şeyler nelerdir?
Kadınların giydikleri kıyafetlerde ve aksesuvarlarında renkleri kullanmaları, onları birbirleriyle iyi eşleştirmesi çok hoşuma gidiyor. Biz erkekler renkleri çok fazla kullanamadığımız için kadınlarda görmek güzel, iç açıcı geliyor. Kadınlara baktığınızda, onlar zaten çiçek gibiler. O nedenle hem üst, hem de alt parçalarında sadece siyahı tercih eden ya da bilek boyunda etek-elbise giyen bir kadını ne yazık ki iç açıcı, çekici bulmuyorum.

TAKILARLA ARAM PEK YOK

Takı takmayı çok sevmem ama kolumdaki bu bilekliği hava alanından aldım; vücuttaki akımı, enerjiyi düzenliyor. Jetlag'e de iyi geliyormuş. Psikolojik mi bilmiyorum ama bunun doğru olduğunu söyleyebilirim.

BİR KADININ İLK GÖZÜNE BAKARIM

Bir kadında ilk olarak ne ilginizi çeker?
Gözleri... İlk bakışta karşınızdaki insanın gözündeki enerjiyi ya alırsınız, ya da almazsınız. O nedenle benim için gözler önemlidir. Karşındaki kadının bakışları, sana kendini iyi hissettirmeli.

Aşkı nasıl yaşarsınız?
En rahat, en doğal olduğum şekilde yaşarım. Tek başımayken veya herhangi bir yakın arkadaşımla yapmak istediğim bir aktiviteyi hoşlandığım kişiyle de paylaşabilecek, birlikte o anları yaşayabilecek heyecandaysam o kişiye aşığımdır. Çok iyi bir arkadaş gibi birlikte bir şeyler yapabiliyorsan, en ideal ilişki şekli budur benim gözümde. Çünkü bir şeyleri ortaklaşa yapabildiğiniz bir ilişki sağlıklı ve uzun süreli olur.

Bu aralar aşık mısınız?
Altı-yedi aydır devam eden mutlu bir ilişkim var, sanırım sorunuzun cevabı 'evet' oluyor.

Buket Baydar


 

Konular Röportaj