Murat Tavlı: "Rüştünü ispat etmek zorundasın!"

"Yahşi Cazibe", "Yeşil Deniz" ve "No:309" gibi yapımlarda yer alan ve aynı zamanda yazar olan Murat Tavlı, dördüncü kitabı ‘Gözyaşlarım İftiharla Sunar’ı çıkardı.

Murat Tavlı: "Rüştünü ispat etmek zorundasın!"
Murat Tavlı'nın Akşam Life'ta yayınlanan röprotajı...

Oyunculuk nasıl başladı?


13 yaşında öğretmenimin ceza olarak beni tiyatro kulübüne göndermesiyle başladı. Sınıfta taklit yaparken yakalandım ve 'Madem bu kadar yeteneklisin seni sahneye alalım’ dedi. Hayatım böyle şekillendi. Umarım bu tarzda vizyon sahibi öğretmenler her geçen gün artar ve gençlerin hayatına dokunurlar.

Sizi hangi roller heyecanlandırıyor?

Ben bu zamana kadar hep birbirinden farklı karakterler canlandırma fırsatı yakaladım.  Tabii bir yandan da her projede tekrar bir mücadele içine girip kendi rüştünü ispat etmek zorunda kalıyorsun. Komedi dalında ödüllü olmama rağmen insanları ağlatabileceğim bir rol istiyorum.

Projeyi kabul ederken neye önem veriyorsunuz?

Projeyi seçme konusunda bir avantajım var. Yazan bir adam olduğum için senaryo analizi konusunda bir adım öndeyim. İçine bürüneceğim karakter bana kendimi evimde hissettirirse eğer o işin içinde olurum.

Dizi oyunculuğu, tiyatro, yazarlığı bir arada yürütmek zor mu?

Ben üretmeden yaşayamam. Sahip olduğum her sermayeyi paylaşma derdindeyim. Hepsine yetişmek yorucu olsa da yaptığım her işten öyle keyif alıyor, insanlarla öyle kucaklaşıyorum ki her yorgunluğumu tatlı tebessümlere esir ediyorum.

Sizi ekranda görecek miyiz?

Güzel ve akılda kalıcı hikâyelerle ekranlara geri dönmeyi istiyorum.

İfşa ettim her şeyi!

‘Gözyaşlarım İftiharla Sunar’ isimli kitabınızı anlatır mısınız?


Gerçekten gözyaşlarımın sayfalara ilmik ilmik işlediği bir kitap oldu. Bu benim 4. kitabım ve belki de en cesur davrandığım kitap oldu. Kendimi ele verdim, isyan ettim ve sahiplerine teslim edemediğim ne kadar isyanım, cümlem varsa okurlarımla paylaştım. İfşa ettim her şeyi. Yaklaşık 8 ay gibi bir sürede kitap yazıldı.  
Konular Röportaj