Mustafa Denizli: "Altay benim yuvam"

Türk futbolunun efsane ismi Mustafa Denizli, Altay’ın şampiyonluk mücadelesine tribünden ortak oldu. “Böyle bir heyecan yaşamadım” diyen Denizli, “Heyecandan ayaklarım titredi” dedi.

Mustafa Denizli: "Altay benim yuvam"
Sabah'tan Lebip Timor'un haberine göre Altay'ın efsanesi Mustafa Denizli, pazar günü TFF 2. Lig Beyaz Grup'un final niteliği taşıyan, kazananın Spor Toto 1. Lig'e yükseleceği Altay-Gümüşhanespor maçını yazarımız Lebip Timor ile birlikte izledi. Karşılaşma öncesi, heyecanını gizleyemeyen Denizli ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. "Yuvam" dediği Altay'ın final maçı öncesi heyecanını gizleyemeyen Mustafa Hoca, ilk golün geldiği 65.dakikada havalara fırlıyor, 69'daki 2. gole rağmen konuşmakta bile zorlanıyordu. Maç bittiğinde gözleri dolan deneyimli teknik direktör, 'Altay'ı çalıştırır mısınız?' sorusuna ilginç bir cevap verererek açık kapı bıraktı.

Mustafa Denizli: "Altay benim yuvam"

Hocam şuanda neler hissediyorsun? (65. dakika altay 1-0 öne geçti)
- Ayaklarım titriyor. Futbolculuk yaşantımda da, teknik adamlık kariyerimde de nice finaller yaşadım. Bu başka bir şey.

Altay'ın şampiyonluk maçını tribünden izlemek nasıl bir duygu?
- Altay, benim gözümü açtığım kulüptür. Her takıma saygı duyarak yaptım mesleğimi. Ama bu heyecan anlatılmaz. Böyle bir heyecan yaşamadım. Tribünde olmak başka bir şey.

Altay'ın şampiyonluğunun mimarı kim?
- Özgür başkan da, Özden hoca da, futbolcular da büyük bir başarıya imza attı ve tarihe geçtiler. Taraftarı baş köşeye koyuyorum. Bu aynı zamanda İzmir'in kenetlenmesidir. Futbola bu kulüpte başladım. Bu nedenle bir Altay'lı olarak bana bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum.

Hocam, en son Galatasaray'a giderken bu parantezi burada açtım burada kapatacağım demiştiniz. Bu parantez kapandı mı yoksa bir gün Altay ile mikapanır o parantez ?'
- (Gülerek) Lebip şu anda bunu konuşmanın yeri değil. Ancak Altay benim yuvam. Altay'a hizmet etmek için parantez açıp kapatmaya da gerek yok. Şimdi bu mutluluğu yaşayalım. Bu konular sonra konulur.
Konular Spor Haberleri