Müthiş bir başarı öyküsü

Dünya üçüncüsü Gülcan’ın çobanlık ve garsonluk yapıp gazete dağıtarak ailesine destek olduğunu biliyor musunuz?

Müthiş bir başarı öyküsü
Yeni Asır'da yer alan habere göre Bulgaristan'da 2015 yılında yapılan Dağ Krosu Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda ülkemize bronz madalya kazandıran Gülcan Palavan'ın başarı öyküsü öğrenenleri hayrete düşürüyor. Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Samandöken köyünde, 7 çocuklu ailenin 5. çocuğu olarak dünyaya gelen milli atlet Gülcan Palavan (18), hayvanlara bakıyor, garsonluk ve gazete dağıtıcılığı yapıp ailesine destek oluyor. İlkokul 5. sınıfta okurken düzenlenen okullar arası atletizm yarışlarında antrenör Halil İbrahim Yılmaz tarafından keşfedilen Milli atlet Gülcan Palavan, katıldığı birçok ulusal ve uluslar arası müsabakada dereceler elde etti.

YOK BÖYLE BİR ŞEY

Liseden geçen yıl mezun olan Gülcan Palavan, sabah erken kalkarak, ailesiyle birlikte ahırdaki hayvanlara yem ve su veriyor, ardından spor kıyafetlerini giyip, 13 kilometrelik yolu koşarak, köyünden Göle ilçe merkezine ulaşıyor. Palavan, ilçe merkezine vardığında ise önce yerel gazetenin dağıtımını yapıyor, daha sonra garsonluk yaptığı restoranın yolunu tutuyor. Milli atlet, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

"TEK HEDEFİM KOŞMAK"

Katılacağı şampiyonalara soğuk havada, karlı köy yollarında antrenman yaparak hazırlanan Gülcan Palavan, "Ben, bu köyde doğdum, büyüdüm ve burada koştum. Dağda, babamla beraber çobanlık yaparak, büyüdüm. Hayvanların peşinden koştum. Tek hedefim, koşmak ve Türkiye'yi temsil etmek. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Kazandığım parayla aileme destek olup dershaneye de gidiyorum. Yazın babamla beraber çobanlık yapıyorum. Kendi harçlığımı çıkarmak için lokantada garsonluk yapıyorum, gazete dağıtıyorum" diye konuştu.

Anne Sakine Palavan (44) ise, "Onunla gurur duyuyorum. Onun için hep dua ediyorum" dedi.
Konular Spor Haberleri