Muzaffer İzgü gözyaşlarıyla uğurlandı

84 yaşında hayata gözlerini yuman edebiyatın en önemli isimlerinden Muzaffer İzgü, son yolculuğuna uğurlandı.

Muzaffer İzgü gözyaşlarıyla uğurlandı
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'de hayatını kaybeden Türk Edebiyatı'nın önde gelen yazarlarından 84 yaşındaki Muzaffer İzgü için İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.
Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü için Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde saygı töreni düzenlendi. Törene, oğlu Ahmet Şahin İzgü, gelini Muhterem İzgü, torunları, yakınları, edebiyat dünyasından dostları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhitti Selvitopu ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Yazar İzgü'nün oğlu Ahmet Şahin İzgü, "O benim kahramanımdı, şimdi çocuklarımın, torunlarımın, tüm çocukların dedesi. Bana 64 yetmedi" diye konuştu.

Kızı olarak adlandırdığı yazar Mavisel Yener, Muzaffer İzgü'nün kitap kahramanlarından olan anneannem serisinden hikmet anneannenin dilinden İzgü'ye moral olsun diye derledikleri bölümü okudu. Yener, "Hepimizin başı sağ olsun. Gençliğinde kitaplarını okudum. Çocuklarım kitaplarıyla büyüdü. Ben yüzlerce kez onunla birlikte imza yapma erincini yaşadım. Eşi Günsel İzgü'nün yasını tuttuk beraber ağladık. Çocukluklarımızın pınarlarında yüzlerimizi yıkadık, ne çok güldük, ne çok düşündük, ne çok sevdik. 4 gün önce çocuk ve gençlik yayınları derneğinin onur ödülünü sunmak üzere evine gittiğimizde veda sözcükleri dolaşıyordu dilinde. 29 Ekim'i doğum günü seçmişti kendine veda için 26 Ağustos'u seçmesi rastlantı olamaz" dedi.

Türk Edebiyatı'nın önde gelen yazarlarından olan Muzaffer İzgü'nün arkadaşları ve dostları da söz alarak İzgü'yü anlattı. Konuşmaların ardından törene katılanlar tabutun üzerine karanfil bıraktı.

İzgü'nün naaşı cenaze töreni için Hocazade Camii'ne götürüldü.