MYK'nın gündemi istifalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) başkanlık edecek. Toplantıda Erdoğan’ın istifasını istediği 3 belediye başkanıyla ilgili süreç masaya yatırılacak.

MYK'nın gündemi istifalar!
Yeni Şafak'ın haberine göre AK Parti’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisine yeniden genel başkan olması ile başlayan teşkilat ve belediyelerdeki değişim devam ediyor.

GÖRÜŞMELER YAPILDI

Anketlerle halkın nabzını yoklayan AK Parti’de bu çalışmalar sonucu 6 belediye başkanının istifası istendi. İlk istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Topbaş’ın ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifalarını verdi. İstifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un da istifa etmesi bekleniyor. Parti yönetiminin almış olduğu istifa kararın ardından Ahmet Edip Uğur, Recep Altepe ve Melih Gökçek ile görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde bu istifaların halkın talebi doğrultusunda istendiği, AK Parti’nin bir dava partisi olduğu ve bu davaya göre hareket etmeleri gerektiği belirtildi. AK Parti kulislerinde, istifa etmeyen başkanlarla ikinci bir görüşmenin gerçekleşmeyeceği, bütün uyarıların yapıldığı kendilerinin istifa etmeleri gerektiği belirtiliyor.

İSTİFA SÜRECİ MASAYA YATIRILACAK

Erdoğan yarın partisinin Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) başkanlık edecek. Toplantıda halen istifa etmeyen üç başkanın istifa süreci masaya yatırılacak. Edinilen bilgilere göre, istifaların ana nedeninin 2019 yerel seçimleri için yapılan anketlerde çıkan sonuç olduğu belirtilecek. Anketlerde, mevcut belediye başkanları ile 2019 seçimlerine girilmesi halinde AK Parti’nin oy kaybı yaşayacağı tespitleri yapıldığı MYK üyelerine anlatılacak. MYK üyelerinden bu sebepleri seçim bölgelerinde vatandaşa anlatmaları istenecek.

NİĞDE’DE BAŞKAN BELLİ OLACAK

Öte yandan, istifa eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yerine gelecek isim de belli olacak. Niğde Belediyesi’nde bu hafta yapılacak seçimle yeni belediye başkanı belirlenecek.