Nadide Sultan: "Hayalimin üstünde bir yerdeyim"

Yeni albüm çalışması için stüdyoya giren sanatçı Nadide Sultan, heyecanını anlattı. Müzik sektöründe kalıcı olmanın sırrını iyi bir ekibe bağlayan sanatçı, mesleki anlamda ise geldiği noktadan bir hayli mutlu…

Nadide Sultan: "Hayalimin üstünde bir yerdeyim"
Nadide Sultan'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Nadide Sultan, kendini nasıl anlatır?


İnsanın kendine torpil yapası geliyor, kendini anlatmak çok zor ama deneyeceğim. Hayatta en kıymet verdiğim şey, hayallerimin ötesinde sevmek ve sevilmek. İnançlı biriyim, aileme çok bağlıyım. İnanmak Allah’ın insanlara verdiği en büyük yetenek ve benim hayatımda çok büyük bir dayanak oldu.

- Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Zor geçen bir çocukluğum oldu. Acılı anları, kardeşlerim ve annemle bir şölene dönüştürdüğümüz ve çok eğlendiğimiz zamanlar da oldu. Onlarla baş edemediğimiz de... Ama müzik benim için yara bandı oldu. Kendime bir ilaç bulmuştum. 4-5 yaşından beri, odaya kapanır şarkı söylerdim. Sonra besteler yapardım, bunlar bazen bilmediğim yabancı dillerde olurdu (gülüyor). Ağabeyim de oyunculuk yeteneğini konuşturur, komiklikler yapar, beni sunar, ben de güya sahneye çıkardım. Dolayısıyla müzik benim kurtarıcım, sonra da işim oldu.

KLASİK MÜZİK ÜZERİNE DOKTORA YAPIYORUM

- Kariyerinizde kaç albüme imza attınız?

Şu ana kadar 7 albüm, 3 single yayınladım. Bu arada 2 televizyon dizisi, 2 televizyon programı, 1 radyo programı, 1 de sinema filmi yapmışım. Bir de bu arada, Klasik Türk Müziği üzerine doktora yapıyorum.

- Son çalışmanız ‘Kalbimin Sahibi’ adlı şarkınız nasıl ortaya çıktı?

Şarkımız Avrupa Müzik’ten çıktı. Patron Deniz Erdem bana şarkıyı mesaj attığında, bir konser için kıyafet provasında Tanju Babacan’daydım. Ben üstüm başım iğneli vaziyette, provayı bırakıp, çok uzun süre kapanıp defalarca şarkıyı dinledim. Âşık oldum şarkıya.

- Uzun süredir ortalıklarda görünmüyordunuz. Müziğe ara verdiğiniz şeklinde konuşuldu.

Müzik dünyasına ara vermedim. Albüm arası 2 yıl oldu. Bolca konser yaptım. Çok şarkı aradım, besteledim. Deniz Erdem bir yandan, biz bir yandan içimize sinene kadar aradık. Bu da biraz zaman aldı.

EN ÇOK KONSER VEREN SANATÇILARDANIM

-Hayal ettiğiniz yerde misiniz?

Hayal ettiğimin çok üstünde yerlere geldim. Bu sadece fragmanı olsun inşallah. Önceleri, çok konsere gidiyorum demeye çekinirdim. En çok konser ve bayii toplantısı yapan şarkıcılardan biri olarak şunu gördüm ki, “Sen övünme başkaları seni övsün” Sessiz sedasız konserden konsere koşuyorum ama bunu duyurmuyorum.

-Bu sektör de başarılı olmanın olmazsa olmazı nedir?

Bunun bilen birisinin bir adası falan olması gerekiyor. Ama bu iş ekip işi… Doğru kişilerle çalışmak önemli… Özellikle yaşınız küçükse. Kariyerinizin başında hatalar yapabilirsiniz. Bu size daha sonra yanlışlara götürür. Çok çalışmak lazım, kolay vazgeçmemek lazım... Bence popüler müzikte başarılı olmak için, iyi şarkıcı olmak konusu, işin sadece yüzde 50 kısmı. Gerisi iyi bir ekip, iyi kararlar vermek vs...

-Sahte tıklanmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence çok başarılı olan, milyonların izlediği arkadaşlarımın şarkıları var. Ama aynı zamanda benimde hiç duymadığım o kadar dinlenmesinin asla mantıklı olmadığını düşündüğüm isimler var. Bu elektronik işlerden çok anlamadığım için buna net cevap veremeyeceğim. Sadece onlarda kendilerini öyle mutlu ediyor olabilirler. Çünkü bu başka bir işe yaramaz.          

-Şarkılarda geriye dönüş var. Bunun nedeni nedir?

İki nedeni vardır. Bence bir kısım insan geçmişte yaşadıklarını özlüyor o yüzden. Ayrıca yeni duyan genç nesilde bu eserleri çok seviyor. Biraz da eski şarkılarda o samimiyeti, büyüyü yakalıyorduk. Şimdi birkaç besteciyi ayrı tutarak söylemek istiyorum. Herkes, tutmuş bir şarkının benzerini yapmaya çalışırsa bu taklidin taklidi oluyor. Mış gibi oluyor, gerçek olmuyor. Galiba o gerçek olan şarkılarda çok tutuluyor.

BARIŞ DOLU BİR YIL OLSUN

Yeni yılda Denizli’de sahne alacağım. Sizi de çağırmak isterdim ama tüm biletler çıkar çıkmaz tükenmiş. (Gülüyor). Barış dolu bir yıl olsun. Ben sokağa çıktığımızda tanıyalım, tanımayalım birbirimize selam verelim istiyorum Ülkece geçtiğimiz bu zorlu süreçten, birbirimizi çok severek, fikirlerine, inançlarına saygı duyarak, sarılarak daha güçlü çıkacağımızı düşünüyorum.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYORUM

Çok fazla boş vaktim olmuyor. İstanbul Kızılay Kadın Kolları Yönetim Kurulu’ndayım. 12 kadın çocuklarımız için neler yapabiliriz, bununla ilgili çalışmalar yapıyorum. Yalnız kalmamayı ve bir şey yapmamayı sevmiyorum. Her anımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Her anımı dolu dolu yaşamayı seviyorum. Kendime ayırdığım vakit benim okula dönmemdi. Eğer evdeysem de en büyük terapim yemek yapmak. Moralim bozuksa çeşit çeşit yemek yaparım.
Konular Röportaj