Nadide Sultan müzikte 20 yılı geride bıraktı

Nadide Sultan, 20. sanat yılına özel ‘Uçmayalım’ parçasını müzikseverlerin beğenisine sundu

Nadide Sultan müzikte 20 yılı geride bıraktı
Nadide Sultan'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Müzik kariyerinizde 20. yılınızı kutluyorsunuz. Nasıl bir duygu yoğunluğu yaşıyorsunuz?


Yeniden bir şarkıyla ‘merhaba’ demek o kadar heyecan verici ki sanki 20 yıl geçmemiş gibi… İlk defa albüm yapıyor gibiyim. Sanki kilometrem sıfırlandı (gülüyor). Geçen yıllar birikim ve tecrübe getiriyor tabii ama her şey ilk günkü gibi. Bir sürü anı, yüzlerce konser, televizyon programları, diziler, filmler, radyo programları, röportajlar... Ama ilk günkü heyecanı yeniden yaşıyorum diyebiliriz.

Şarkınız ‘Uçmayalım’dan bahsedecek olursak, neler söylersiniz?

Albümlerimde kendim yazdığım birçok şarkım var. Bazen de besteciliği güçlü, iyi bir bir müzisyen arkadaşımın hadi beste yapalım diye başına ekşirim. Uçmalıyım’ı da Sertaç Ekiz’le beraber yazdık ayrıca kendisiyle sahnede de beraber çalışıyoruz. Acayip yetenekli bir bas gitaristtir. Geçtiğimiz aylarda Paris’e konsere giderken, uçak kalkmayınca, uçmalıyım artık falan diye söylenirken, bu sözün bizim şarkımıza çok yakışacağını düşündüm. Şarkının bağlantı bölümüne koymaya karar verdik. 

Peki şarkıya tepkiler ne yönde?

Şarkı adıyla müsemma önden uçuyor, biz arkasından gidiyoruz Ekibim şarkıyı tüm radyolara dağıtıyor.  Ama sanırım Rus radyoları Uçmalıyım’ı kendileri keşfetti Dünya global bir köy diyoruz ya, işte bu tam da örneği… Birileri sevmiş bulmuş yayımlıyor. Bize de gurur duymak düşüyor.

ERKEK POPÇULAR HEP YALAN SÖYLERDİ

90’lı yıllarda müzik piyasasına girdiniz. Dünden bugüne sektörde neler değişti?


Kesinlikle çok şey değişti. 20 sene önce erkek popçular asla sevgilileriyle birlikte görülmezdi, evlenmezlerdi, çocuk sahibi olmazlardı. Hayran kaybetmemek için hep yalan söylerlerdi. ‘Sevgilim yok, sadece arkadaşız’ derlerdi. Şimdi herkes çoluk çocuğa karışıyor, daha rahatlar artık. Kadınlar aynıydı; evlenen evleniyordu. Ayrıca birbirine laf atmak eskisi gibi prim yaptırmıyor. Kısa zamanlı prim yaparsınız ama insanların gözünde çirkinleşmiş olursunuz. Bunun çok prim yaptığı zamanlar eskide kaldı. Bence magazin de daha soft artık, insanlar daha rahat. Aynı piyasadaki kişiler birbirlerini takdir edebilecek noktaya geldi zaman içinde. Gerçi ben hep öyleydim.

Single sonrası yeni bir albüm gelir mi?

Oluşturduğumuz projeleri o döneme uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Hem single hem de albüm projesi var. Ama önce hangisi gerçekleşir bilemiyorum. 

Türk Sanat Müziği okuduğunuz için bir TSM albümü yapar mısınız?

Muhakkak bir gün Türk Sanat Müziği albümü yapmak istiyorum. Bakalım, zaman ne gösterecek.

Yazdığınız şarkıları kendinize mi saklıyorsunuz yoksa paylaşıyor musunuz?

O konuda biraz kendimi serbest bırakmadım. Hep bir ambargo uyguladım kendime. Aslında çok üretebilirim ama kendimi kısıtlıyorum. Psikolojik olarak. Yazıyorum, yazıyorum beğenmiyorum atıyorum bir kenara. Kendi yaptıklarımı çok fazla inceleyip, hırpalıyorum.

Şimdilerde düet çalışmalar popüler… Özellikle düet yapmak istediğiniz bir isim var mı?

Mariah Carey’le yapmak isterim. Geçenlerde Asuman Krause’yle görüştüm “Bu şarkıyı beraber söyleyelim mi kız” dedi. Sesi güçlü olan bütün hanımlarla düet yapmak isterim.

KALICI OLMAK İSTİYORUM

Sahnede nasıl bir Nadide Sultan var?


Benim sahnemde müzik performansı, ses daha önemli. Dans vb. şeyler daha geride olmalı.

Sizin için popüler olmak mı daha önemli yoksa kalıcı olmak mı?

Bir şeylerin gerektiği kadar popüler olması lazım ki insanlar duysun. Tabii ki kalıcı olmak benim dileğim. Popülarite her şey için güzel bir şey. Herkes popüler olmak ister, herkes sever.

Şarkıcılıkta iddianız var mı?

Yaptığım şarkının kalıcı olması önemli benim için. Ben hissediyorsam ve seviyorsam insanlar da o şarkıyı sevsin isterim. Bu en büyük iddiadır aslında. Hem popüler hem de kalıcı şarkılar bırakabilirsiniz mesela. Ajda Pekkan en büyük örnektir. Keşke herkes Ajda Pekkan olabilse…

Ajda Hanım’ın meselesine değinmişken, hakkında ne düşünüyorsunuz? Hiç bir araya geldiniz mi?

Ebru Yaşar’ın 'Bu Sahilde' diye bir albümü çıkmıştı. Biz genç vokal grubu olarak-stüdyo vokalistliği çok kıymetli bir iştir herkes yapamaz ve gruplara ayrılır-yola çıkmıştık arkadaşlarla. 'Bu Sahilde' albümünün vokallerini yaptık. Osman İşmen ve onun stüdyosunda. Çok meşhur oldu o şarkı ve bizi Ajda Pekkan çağırdı. Kendi albümü için “ben o çocukların vokal yapmasını istiyorum” demiş. Biz ona vokale gittik elimiz ayağımız titreyerek. Elimden tutmuştu benim ve “Ne kadar güzel yaptınız çok teşekkür ederim” demişti. Hiç unutmuyorum onu. Çok etkilenmiştim mesela.

Düşmanlarınızla aranız nasıl?

Var mıdır bilmiyorum. Bire bir tartışmalı olduğum kimse yok. Çünkü küstüğüm insanlarla bile bir süre sonra hani bana bir merhaba dese de barışsak kafasında dolaşıyorum. Kimseyle küs olmayı sevmiyorum. Nefret insana yüktür. İnsanın içindeki bir alev topu gibi hep onunla gider gelir. Bence insanı sıkar. Onun için zamanla bunu tamamıyla hayatımdan çıkardım.

Ne olursa sinirlenirsiniz?

Beni aptal yerine koyarlarsa ona sinirlenirim. Aileme ve sevdiklerime bir şey yapılırsa o zaman gözüm döner.
Konular Röportaj