Nagehan Alçı'dan şok benzetmeye flaş yanıt!

Ahmet İnsel, Nagehan Alçı'ya "Yeni Türkiye mamulü bir yaratık" benzetmesi yapmıştı...

Nagehan Alçı'dan şok benzetmeye flaş yanıt!
MedyaRadar'da yer alan habere göre Milliyet yazarı Nagehan Alçı, "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasıyla 9 yazar ve yöneticisi tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin avukatı Tora Pekin ve operasyon kapsamında gözaltına alınan Aydın Engin'e 2008 yılında yaptığı 250 liralık havalesi soruşturma dosyasına 250 bin lira olarak giren ve savcının kendisinden "PKK ile ilgili şahıs" olarak bahsettiği Prof. Ahmet İnsel'e tepki gösterdi.

Alçı, "Söylemediğim şeyler üzerinden bana atılan iftiralar ve hakaretlere yarın detaylı cevap vereceğim. Yayını izlemeyip yalan söylüyorlar" dedi.

Tora Pekin, 6 Kasım'da yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"5 Kasım akşamı bir arkadaşımın uyarısı üzerine NTV’yi açtım ve Ahmet Arpat’ın sunduğu programda Nagehan Alçı, Mehmet Tezkan ve İsmet Berkan’ın, Cumhuriyet gazetesi soruşturmasıyla ilgili konuştuklarını gördüm. Kısaca izlemem ne olduğunu anlamama yetti. NTV’de çalıştığını bildiğim gazeteci Erdoğan Durna’yı aradım, programa katılma isteğimi derhal ilgili kişilere iletmesini, isteğimin kabul edilmemesi halinde konuyu kamuoyuna duyuracağımı olabilecek en net şekilde açıkladım, o da gerekli yerleri arayacağını söyledi (saat 22.24). Ne konuşulduğunu 10 yıldır bildiğim için TV’nin sesini kısıp bekledim, telefonum meşgul çalmasın diye de kullanmadım. Hiç kimse aramadı. Bu durum bilinsin. Dokuz (rakamla, 9) arkadaşımızı tutukladılar. Cumhuriyet gazetesini susturmak istiyorlar. Bunun zeminini de böyle programlarla, medya aracılığıyla yapıyorlar"

Ahmet İnsel ise bugün (8 Kasım 2016) yayımlanan yazısında, söz konusu iddiayı yeniden gündeme getiren Nagehan Alçı'ya tepki göstermiş, "Yeni Türkiye mamulü bir yaratık, kimin onun kulağına fısıldadığını tahmin etmenin zor olmadığı bu konuyu, Cumhuriyet’i zan altında bırakmak için tekrarlayınca, söz konusu olanın sayıyı yanlış okumaktan kaynaklı bir hata olmadığını anladım" 
ifadesini kullanmıştı.

Nagehan Alçı'nın Twitter'da yaptığı açıklama şöyle:

Nagehan Alçı'dan şok benzetmeye flaş yanıt!


AHMET İNSEL ÖZÜR DİLEDİ

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet İnsel, Cumhuriyet gazetesinin avukatının NTV'deki programı izlemeden Nagehan Alçı'nın ağzından uydurduğu sözler üzerinden Nagehan Alçı'yı hedefe alan ağır bir yazı kaleme almıştı.

Nagehan Alçı için dün köşesinden "Yeni Türkiye mamulu bir yaratık" diyen Ahmet İnsel, bugün köşesinden özür yazısı yayınladı.

Ahmet İnsel, "Bu gazeteciden, söylemediği şeyler nedeniyle onu eleştirdiğim için samimiyetle özür dilerim. Kendisini nitelemek için kullandığım Yeni Türkiye mamulü yaratık ifadesini, haksız bir nedenle dile getirmişim. Haksız bir ithamda bulunmuşum. Düzeltirim." dedi.

İşte Ahmet İnsel'in o özür yazısı:

BİR DÜZELTME VE ÖZÜR

"Dünkü yazımda, cumartesi gecesi NTV’de yayımlanan bir programda Cumhuriyet gazetesi yönetici ve gazetecilerinin tutuklanması konuşulurken, program yapımcısı bir gazetecinin, savcının sorguda sorduğu ve benim adımın da geçtiği bazı bölümleri aktarmasını eleştirmiştim. Bu programda bu sözlerin edildiği bilgisi, pazar günü T24 sitesinde yayımlanan haberin çeşitli sitelere dağılması üzerine bana ulaştı. Gene üzerinde durmayacaktım. Ama pazartesi sabahı Hürriyet gazetesinde, “PKK’lı Ahmet İnsel’in 250 bin lirası nedir?” gibi her yöne çekilebilecek bir başlıkla haber olunca, kafamın tasının attığını tahmin edebilirsiniz. Bu öfkeyle, NTV’deki programa da dönüp bakma imkânım tam olmadığı için, çeşitli kanallardan yayımlanan haberi doğru kabul edip dünkü yazıyı yazdım.

Yazının yayımlanmasının hemen ardından, adını vermediğim ama kendisi hakkında ağır eleştiri sayılabilecek bir niteleme kullandığım gazeteciden, bir arkadaşım aracılığıyla mesaj geldi. Programda kesinlikle böyle bir şey söylemediğini, ne benim adımı ağzına aldığını ne de savcının sorularını aktardığını belirtiyor. Hatta Cumhuriyet yazar ve idarecilerinin tutuklanmalarının yanlış olduğunu söylediğini de ilave ediyor. Dolayısıyla bu gazeteciden, söylemediği şeyler nedeniyle onu eleştirdiğim için samimiyetle özür dilerim. Kendisini nitelemek için kullandığım Yeni Türkiye mamulü yaratık ifadesini, haksız bir nedenle dile getirmişim. Haksız bir ithamda bulunmuşum. Düzeltirim.

İfade sanırım yanlış değil, bir gerçeği dile getiriyor. Medyada, üniversitede, sosyal medyada, siyasette, bu gazeteci için haksız bir nedenle kullandığım nitelemeyi hak eden çok insan olduğunu düşünüyorum. Doğru ifade edilmemiş veya benim yanlış okuduğum, kendimle ilgili bir haber karşısında duyduğum öfke, epey uzun zamandan beri içimde biriktirdiğim bir değerlendirmeyi bu sefer dile getirmeme yol açtı. Haksız bir nedenle ithamda bulunduğum bu kişiden bir kez daha özür dilerim ama bugün epey kalabalık bir grubun Yeni Türkiye mamulü yaratık sıfatını hak ettiğine inanıyorum.

Ahmet İnsel "