Naim Süleymanoğlu'nun mezarı bugün açılıyor

Efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun bugün mezarı açılıyor. Mezarın açılması için hazırlıklar başladı, polis mezarın etrafını branda ile çevirdi.

Naim Süleymanoğlu'nun mezarı bugün açılıyor
Habertürk Gazetesi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre Süleymanoğlu’nun 1988 Seul Olimpiyatları sırasında tanıştığı Japon gazeteci Kyoko Mori’nin dünyaya getirdiği öne sürülen Sekai Mori, Türkiye’de avukatlara vekâlet vererek ünlü haltercinin babası olduğunun tespitini istedi. Mori, haltercinin yasal mirasçıları olan 3 çocuğuna babalık davası dava açtı.

Dava kapsamında bugün Naim Süleymanoğlu'nun mezarı açılıp, fethi kabir yapılarak DNA ve doku örnekleri alınacak.

Polis ekipleri, mezarın açılması için hazırlıklara başladı, kabrin etrafı branda ile çevirdi.

Naim Süleymanoğlu'nun mezarı bugün açılıyor

Ailenin avukatı Aziz Demir yaptığı açıklamada, mezarın açılmasını Naim Süleymanoğlu'nun manevi şahsiyetine bir tecavüz olarak gördüklerini ifade ederek, "27 yıldır hiçbir şey yapmayan mirastan pay almak için açılan dava için Naim Süleymanoğlu'nun mezarı açılacak. Çok korkunç bir durum. Ortada Süleymanoğlu'nun maddi bir mirası söz konusu değil. Sadece manevi mirası sözkonusu. Ellerinde gerçek olmayan bir miras listesi var. Amaçları maddi çıkar sağlamak" dedi. Avukat Demir, iddia edildiği gibi Naim Süleymanoğlu'nun sağlığında bir DNA örneği bırakmadığını da belirtti.

AİLE MEZARIN AÇILMASINI İSTEMEDİ

Naim Süleymanoğlu'nun kızları Esin ve Sezin Süleymanoğlu'nun avukatı Aziz Demir, karardan rahatsız olduklarını dile getirmiş, "Biz mezarın açılmasını istemiyoruz. Merhumun kemikleri sızlayacak. Öyle bir şey olsaydı kendisi sağlığında yaptırırdı bu DNA testini. Kızları çok üzgün, manevi yıkım içindeler" demişti.
Konular Spor Haberleri