Narkotik'ten ünlülere flaş çağrı!..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü - Madde Kullanımı ile Mücadele Birim Amirliği yeni bir kampanya için düğmeye bastı.

Narkotik'ten ünlülere flaş çağrı!..
Milliyet'ten Ali Eyüboğlu bugün Milliyet'teki köşesinde dikkat çeken bir yazıyı kaleme aldı...

İşte o yazı...

“Hedef Olma Hedefsiz Kalma” projesi kapsamında gençleri, ebeveynlerini bilgilendirmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla web sitesi ve “#Kankanı Seç Harekete Geç” adlı sosyal medya hesapları açan Narkotik, bu kampanyaya destek vermeleri için şov, spor ve medya dünyasının ünlülerine çağrı yaptı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercüment Özinan’ın imzasıyla gönderilen davet mektubunun 9 sayfalık ekinde kampanyanın amacı ve ünlülerin bu amaçla yapabilecekleri şeyler yazılı. Ünlüler-den istenen şey çok basit.

İsteyen kampanya mesajlarından birini seçip yazacak “#Gerçekleriöğrenin” hasthag’iyle paylaşacak, dileyen kampanyanın sloganlarından birini söylerken fotoğraf ve videosunu çekip kankanisechareketegec.org’a yükleyebilecek.

İstanbul Narkotik Şube Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercüment Özinan’ın davet yazısı bana da geldi. Benim yapabileceğim belli:

Kampanyayı kamuoyuna duyurmak. Bu vesileyle ben üzerime düşeni yaptım.

Bakalım ünlü futbolcu, sporcu, şarkıcı, oyuncu ve ekran yıldızlarından kimler, gençlere ve ailelerine, “Gerçekleriöğrenin” diyecek?

Kimlere mektup gitti?

İstanbul Narkotik Şube Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kimlere davet mektubu yolladığını merak ettiğinizi biliyorum ve şimdi o isimleri sıralıyorum:

Esra Erol, Hakan Çelik, İsmail Küçükkaya, Özge Uzun, Demet Akalın, Didem Yılmaz, Ceyhun Yılmaz, Ece Üner, Seval Çopur, Bengü, İclal Aydın, Gülben Ergen, Sıla, Çiğdem Batur, Mahsun Kırmızıgül, Hande Yener, Rahşan Gülşan, İlkim Öz, Bekir Develi, İrfan Değirmenci, Hamdi Alkan, Oğuzhan Koç, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Tolga Çevik, Ezgi Mola, Cüneyt Özdemir, Birol Güven, Derya Baykal, Mesut Yar, İlker Ayrık, Hande Ataizi, Beyazıt Öztürk, Murat Boz, Tarkan, Atiye, Funda Arar, Buse Terim, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Hülya Avşar, Balçiçek İlter, Nazlı Çelik Bilgili, Mustafa Ceceli, Pelin Akil, Haluk Piyes, Acun Ilıcalı, Ezgi Sertel, Elif Özkul ve Buket Aydın...

Şov ve medya dünyasının yanı sıra ünlü sporcularla futbolculara da kampanyaya destek çağrısı yapıldı.

Davet mektubu eline ulaşan ünlülerden şu ana kadar Haluk Piyes, İsmail Küçükkaya, Ceyhun Yılmaz, Mustafa Ceceli, Balçiçek İlter, İlkim Öz, Elif Özkul ve Buket Aydın’ın narkotikçilere olumlu yanıt verdi. Haziran ayında başlayacak kampanya ünlüler için bir anlamda uyuşturucuyla mücadele konusunda samimiyet testi gibi.

Bakalım kimler geçecek bu testi?

(ALİ EYÜBOĞLU / MİLLİYET-CADDE)