Nasuh Mahruki hakkında karar çıktı!...

AKUT Başkanı ve yazar Nasuh Mahruki katıldığı bir tartışma programında sarf ettiği sözler sebebiyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan ifadeye çağrılmıştı.

Nasuh Mahruki hakkında karar çıktı!...
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından ifadesi alınan Mahruki tutuklanması talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Nasuh Mahruki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahruki mahkemeye verdiği ifadede savcılıkta verdiği ifadeyi tekrar ederek; "Dosyaya son anda bu devran değişecek şeklinde bir kayıt geçmiş. Ben televizyon programında hiçbir şekilde Recep Tayyip Erdoğan'ın adını geçirmedim. Sadece adaları veren kişilerin vatana ihanet suçundan yargılanacağını dile getirdim. Bunu herkes söylemektedir. Devran değişecek demek Türk Dil Kurumu'nda ve her yerde kullanılan bir şeydir. Bunu kötü niyetle veya bir şeye işaret olarak kullanmadım. Ben programda zaten Cumhurbaşkanı'nın adını zikretmedim.

'YANLIŞ ANLAMADAN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİM'

O tarihte zaten sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı değil Başbakan'dı"
dedi.

Suçlamaları kabul etmediği söyleyen Mahruki, "Ben kesinlikle Cumhurbaşkanı'nı tehdit etmedim. Hatta yanlış anlamadan dolayı daha sonra kendisinden bütün kamuoyu önünde özür diledim. Olayın yanlış anlaşılmasından dolayı pişmanım. Benim sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret ya da tehdit gibi bir amacım yoktur" dedi.

Bu ifadesinin ardından Mahruki haftada bir karakola imza atması şartıyla serbest bırakıldı.