NATO'dan Rusya'ya uyarı!..

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Rusya'yı sorumlu davranmaya ve NATO hava sahasına tam saygı göstermeye çağırıyorum. Rusya bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almalıdır"

NATO'dan Rusya'ya uyarı!..
Milliyet'te yer alan habere göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk  yetkililerinin sürekli uyarılarına rağmen bir Rus savaş uçağının Türk hava  sahasını ihlal ettiğini belirterek, Rusya'yı sorumlu hareket etmeye ve NATO hava  sahasına saygı göstermeye davet etti.

Stoltenberg, yaptığı yazılı açıklamada, Rus savaş uçağının Türk hava  sahasını ihlaline ilişkin, "Önceki olaylar, böyle bir davranışın ne kadar  tehlikeli olduğunu göstermiştir" ifadesini kullandı.

Rusya'yı sorumlu davranmaya ve NATO hava sahasına tam saygı göstermeye  çağıran Jens Stoltenberg, açıklamasında şunları kaydetti:

"Rusya bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm  tedbirleri almalıdır. Ankara ve Moskova arasında doğrudan teması memnuniyetle  karşılıyor, serinkanlı olunması ve gerginliğin düşürülmesi çağrısı yapıyorum.  NATO, Türkiye ile dayanışma içinde ve müttefikimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğünü  destekliyor. İttifak üyeleri, Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmeye devam  ederken, Türkiye üzerinde erken uyarı uçakları AWACS varlığını artırmaya aralık  ayında karar verdi. Bu karar, dünkü olaydan önce alındı."